För första gången i Shoegazings drygt ettåriga historia anordnas här en tävling. Anledningen är att det finns planer på att utveckla bloggen ytterligare, exempelvis med fler recensioner och fler möjligheter till fabriksbesök och liknande, och även kanske fler annonser. För detta har jag märkt att det efterfrågas information om mina läsare, och inte bara hur många de är och hur ofta de besöker sidan, utan också saker som var de handlar skor, surfvanor och liknande. Jag själv undrar också vad ni uppskattar med sidan och vad ni saknar. Därför har jag satt ihop en liten enkät som jag skulle vara väldigt tacksam om ni kunde tänka er att fylla i. Som tack deltar alla som svarar på enkäten och bidrar med förslag på hur bloggen ska utvecklas i en tävling där Loake, Björkmans Skomakeri och Skolyx skänkt riktigt fina priser. Här är vad man kan vinna:

 

1:a pris – Ett par Loake 1880

Vinnaren får välja mellan tre olika skor från brittiska Loake. Brogue-kängan Fairford i antingen Tan grain calf eller Dark brown grain calf, gjord på 026-lästen i bredare G-vidd med Dainite-sula, eller full brogue-oxforden Buckingham i Burgundy burnished calf med lädersula och på Capital-lästen, standardvidd. Båda modellerna är unika för den svenska marknaden och är från Loakes topplinje 1880 som tillverkas i Northampton med Goodyear-randsöm och full grain-läder, och kostar mellan 2400 och 2900 kronor i butik. ¨

 

Loake Fairford i Tan. Loake

Här i Dark brown.

Loake Buckingham.

Loake Buckingham.

 

2:a pris – En patinering hos Björkmans Skomakeri

I lilla Ludvika i Dalarna ligger ett av Sveriges mest erkända skomakerier, Björkmans Skomakeri, där familjen Björkman med föräldrar och son haft verksamhet sedan 60-talet. De är ett av väldigt få skomakerier som fortfarande gör bespoke-skor, och dessutom erbjuder de en patineringstjänst i stil med exempelvis Dandy Shoe Care. Den som vinner priset får en unik handgjord antiqueing efter egna önskemål på ett par av sina egna skor. Patineringen görs med riktig läderfärg och är betydligt mer beständig än vanlig skokräm, och för kunder kostar det från 600 kronor.

 

Några exempel på olika patineringar som Björkmans Skomakeri har gjort. Här ett par chelseas med en djup burnishing.

Några exempel på olika patineringar som Björkmans Skomakeri har gjort. Här ett par chelseas med en djup burnishing.

Så här såg ett par full brogues ut innan Pelle Björkman satte igång med dem.

Här resultatet efteråt, med en flammig rödbrun finish.

Här resultatet efteråt, med en flammig rödbrun finish.

Ett par ljusbruna Crockett & Jones Langham har blivit läckert gröna. Notera också att skoblocken betsats i en grön nyans. Alla bilder: Björkmans Skomakeri

Ett par ljusbruna Crockett & Jones Langham har blivit läckert gröna. Notera också att skoblocken betsats i en grön nyans. Alla bilder: Björkmans Skomakeri

 

 

3:e pris – Skoblock och polish från SkolyxWebbshopen Skolyx säljer sko- och klädvårdsprodukter, och har bland annat fina skoblock i cederträ. Vinnaren får ett par av Skolyx tredelade skoblock, som expanderar på både längd och bredd och har en bra utformning för att platta ut sulan ordentligt. Dessutom får man en 50 ml burk med Saphirs Medaille d’Or polish i valfri färg. Sammanlagda kostnaden för detta är 230 kronor. 

 

Skoblocken från Skolyx tillverkade i röd ceder, en del av Jonas pris. Bild: Skolyx

Skoblocken från skolyx tillverkade i röd ceder.

Polish från Saphir.

 

 

Enkäten:

Skapad med SurveyMesh

Öppna enkäten i eget fönster.

 

Det finstilta:

– Loake Fairford Tan grain calf finns i storlekarna UK 7-11 (halvstorlekar finns i samtliga skor), Dark brown grain calf finns i storlekarna UK 6-11, G-vidd. Loake Buckingham i Burgundy burnished calf finns i storlekarna UK 7-10,5, F-vidd. Vinnaren får själv välja modell och storlek, men inga byten medges. Loake står för frakten till vinnaren.
– Björkmans Skomakeri står för fraktkostnaden fram och tillbaka till skomakeriet. Vinnaren får välja vilka skor som ska patineras, och hur det ska göras. Enklast är att visa bild på annat par med den typ av patinering man vill ha. Vilken färg skorna har påverkar dock vad som går att göras, ljusa skor är lättare att jobba med, medan mörka inte ger lika mycket utrymme att göra patinering på. Vinnaren har ett år på sig att skicka in ett par skor till Björkmans Skomakeri, därefter upphör vinstpriset att gälla.
– Vinnaren får välja storlek på skoblocken som finns i storlek EU 38-46, och färg på polishen (se deras hemsida för alla alternativ). Skolyx står för frakten till vinnaren. Inga byten medges.

Tävlingen är öppen till och med den 20 december.

Vinnarna väljs ut, kontaktas av Shoegazing och presenteras på bloggen innan den 15 januari.

Av fraktskäl får bara personer bosatta i Sverige delta i tävlingen.

Information om namn, e-mail och annat kommer inte att vidarebefordras till externa aktörer. Det är bara sammanställningen av allas svar som kommer att delas med andra.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.