Bilden - Stitchdown casuals

Även om jag främst visar upp mina olika randsydda skor här på bloggen eller i sociala medier, har jag naturligtvis en hel del andra skor också, som sneakers med sidewall stitch-konstruktion, durksydda Belgian loafers eller – som på bilden här – Stitchdown-sydda casual skor. Den mjuka mockan och crepegummisulan gör dem riktigt bekväma och passar till många informella tillfällen.

 

Crepe-sulor slits ut ganska snabbt på grund av sin mjukhet, vilket är anledningen till att Stitchdown-konstruktionen är perfekt, då de har en mellansula i läder som ovanlädret är sytt i och man bara enkelt kan ta bort crepe-sulan och klacken och sätta dit nya. Detta är mitt andra par från denna Yanko Stitchdown-kollektion som vi säljer på Skolyx, jag har också en mellanbrun apron derby med ljus sula, och använder båda regelbundet. Så ofta jag kan, även för billigare casual skor, väljer jag de som är gjorda i ordentligt läder med sydd konstruktion som kan repareras, eftersom miljöpåverkan av något hållbart och reparerbart (av mig eller en potentiell ny ägare i de fall det är skor som jag säljer senare) är så mycket lägre än saker med en mer begränsad livslängd.