SM i skoputsning 2023 - Finalisterna

Nu är finalisterna klara till årets SM i skoputsning, som arrangeras ihop med skovårdsmärket Paul Brunngård, i år hos klädbutiken Ströms i Stockholm, lördag 30 september kl. 15.00. Där ska en sko putsas så fin som möjligt på 20 minuter. Vinnaren får 3 000 kr, en hel väska med skovårdsprodukter, ett par randsydda skor, och så klart en guldmedalj.

 

SM i skoputsning arrangeras av Shoegazing i samarbete med skovårdsmärket Paul Brunngård och klädbutiken Ströms. Det är på ovanvåningen i Ströms stora butik mitt i Stockholm i korsningen Kungsgatan-Sveavägen, på Kungsgatan 28, som tävlingen kommer att hållas. Detta lördag 30 september. Under hela dagen kommer Paul Brunngård vara i butiken och putsa besökares skor och visa upp sina skovårdsprodukter och putsa besökares skor, topp tre från årets VM i skotillverkning samt vinnaren i skopatina VM visas upp, extra bra erbjudanden på skovård, med mera.

Finalen går sedan av stapeln kl. 15.00. Finalisterna har en burk Paul Brunngård Sublime Wax, en burk Paul Brunngård Spitshine, putstrasa (som de kan ha med själva), nylontrasa och vatten, och ska sedan på 20 minuter putsa en ny Ströms Man Oxford Calf Brown randsydd sko. Juryn kommer sedan bedöma helheten i putsarbetet, och utse en vinnare. Juryn består av Jesper Ingevaldsson, Shoegazing, Anders Sundström, Paul Brunngård, Filip Zellmann, Ströms, och skofantasten Roland Olsson, skofantast. De som kommer att göra upp om titeln och de fina priserna är följande:

Simon Karlberg. Här visar Simon hur läcker även en mer casual sko som denna plain toe derby kan se ut med en ordentlig glans.

Simon Karlberg. Här visar Simon hur läcker även en mer casual sko som denna plain toe derby kan se ut med en ordentlig glans. Det är första gången Simon Karlberg försökt kvalificera sig till finalen.

Jonathan Petersson. Apropå att casual skor är läckra med rejäl puts, ett annat bevis på detta. Extra fint med präglat grain-läder, med vacker balans i glansen.

Jonathan Petersson. Apropå att casual skor är läckra med rejäl puts, ett annat bevis på detta. Extra fint med präglat grain-läder, med vacker balans i glansen. Jonathan är ute efter revansch, han var med i finalen 2017, men fick då stryk av nedanstående tävlande.

Johan Wennerholm. Det här är kungen av SM i skoputsning, som vunnit både 2015 och 2017, och nu är ute efter sin tredje titel. Som vanligt är hans kvalificeringsbidrag helt galet, med vansinnig glans över hela skon (som inte är corrected grain, även om kan se ut så).

Johan Wennerholm. Det här är kungen av SM i skoputsning, som vunnit både 2015 och 2017, och nu är ute efter sin tredje titel. Som vanligt är hans kvalificeringsbidrag helt galet, med vansinnig glans över hela skon (som inte är corrected grain, även om kan se ut så).