Reportage - London Super Trunk Show 2024

London Super Trunk Show förra helgen var ännu en lysande skodag. Nytt besöksrekord med över 1 300 personer som kom för att titta på utställare av herrskor och herrkläder från hela världen och följa de tre världsmästerskapen: i skoputsning, skopatinering och skotillverkning. Här är ett reportage från dagen.

 

Super trunk show-evenemangen är många saker – vilket är det som gör dem så speciella. Du har den uppenbara fördelen att kunna se, prova skor och beställa från en stor mängd sko- och menswear-märken från hela världen på ett och samma ställe. Du har de spännande tävlingarna som kröner världsmästarna i skomakeri, skoputsning och skopatina, som alla är en hyllning till de olika hantverken på bästa möjliga sätt. Och så har vi den livliga mötesplats som evenemanget har blivit för både människor som arbetar med skor och de som har ett stort intresse och som kommer från olika delar av världen.

Det senare är den del som vi i organisationsteamet – Jesper Ingevaldsson från Shoegazing, Justin FitzPatrick från The Shoe Snob blog och Kirby Allison i nätbutiken och YouTube-kanalen med samma namn – har minst chans att påverka, vilket på sätt och vis gör det ännu mer spännande att se vilken betydelse det har fått. På många olika sätt också. Förra lördagen kunde vi se allt från en vacker återförening av den interna gruppen av bespokeskomakare som en gång var Fosters & Son-verkstaden på Jermyn Street, som inte hade träffats på många år, till märken som rest långt som träffade nya potentiella återförsäljare som ville representera dem i Europa. Och det är fantastiskt att se så många människor resa från när och fjärran för att vara en del av dessa happenings.

Det var en fullsatt dag.

Det var en välbesökt dag. Bilder: Jesper Ingevaldsson, Justin FitzPatrick, Samuel Norsworthy / Saphir

LÄS RESTEN AV REPORTAGET PÅ ENGELSKA VERSIONEN AV SHOEGAZING HÄR.