Bildspecial - Acme Shoemaker split toe derby i kamelläder

Nyligen fick jag ett nytt par från den kinesiska tillverkaren Acme Shoemaker, ett par MTM / semi bespoke casual split toe derby i ett fantastiskt kamelskinn. Det har en härlig naturlig karaktär och är dessutom mycket slitstarkt, vilket gör det perfekt för en grövre sko som sannolikt kommer att bäras lite tuffare.

 

Jag har skrivit om Acme flera gånger på bloggen tidigare, till exempel i en köpguide när jag fick mitt första par från dem för några år sedan (finns här) och i specialartiklar med bilder som täcker flera par i följd (här och här). För det här fjärde paret som jag har fått från dem hade jag sett ett sample på den här modellen på en läst med rund tå vid New York super trunken, och därför gjorde de en ny version av mina personliga läster med en annan tåform, med rund casual tå. Passformen är lika bra som på det senaste paret.

Tillverkningsnivån är återigen mycket hög. Det är trevligt att få ett par som är väldigt annorlunda och se en tillverkare som kan hantera det också, med 360 graders sulsöm och stormrand, dubbelsula med robust Commando gummi topy, mässingsöljetter och så vidare. Jag glömde att nämna att jag inte ville ha den vanliga högblanka burnshed tån som jag tror att de gör som standard på sina MTM eller bespoke-skor. Här är det lite off, kan bli jag tar bort det och få rfärgen jämnare och med mindre glans.

Det jag måste prata mest om är kamelskinnet. Det är det första paret i kamelläder som jag någonsin har ägt, och det har stått på min önskelista under en lång tid. I likhet med känguruläder är det relativt tunt (kan också vara tjockare, beroende på typ) och smidigt, jämförbart med kalvläder, också liknande i pris i regel, men mycket mer hållbart och reptåligt, bland de mest hållbara läder som finns. Detta eftersom det har en mycket tät fiberstruktur, cirka tio gånger tätare än koskinn, vilket kommer sig av att skydda kamelerna i de tuffa miljöer de lever i. Otroligt nog verkar det också vecka sig väldigt. Den enda nackdelen med det (för vissa) är att det är ett läder som har naturliga ärr och märken på sig, eftersom det kommer från vilda djur, men tillsammans med den vackra narvkaraktären är det inte ett problem i mina ögon, såvida det inte är något som skulle påverka hållbarheten. Kamelläder är populärt för bland annat jackor och väskor, för mig borde det vara ännu mer populärt för skor, inte minst mer causal skor och kängor.

Det kamelläder som Acme använder är ett crust-läder, så de kan måla det i vilken färg som helst. Jag skulle bli förvånad om Acme inte ökar sina beställningar av kamelskinn mycket de kommande åren. Om jag skaffar ett par till från dem blir det troligen i kamel igen, men i en annan färg. Det är bara så underbart.

Nedan ett gäng bilder på detta par.

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe

Acme Shoemaker kamel läder split toe