Ett tidigare webbtips här på bloggen var sidan Classic shoes for men, som specialiserat sig på att sälja gamla vintageskor. En annan riktigt trevlig sida om äldre kvalitetsskor är Vintage shoes addict. Det är en sida driven av en riktig skoentusiast som är särskilt intresserad av äldre skor, och som hanterat tusentals vintageskor. En hel del behåller han själv, andra säljer han vidare till andra, en del säljs direkt på sidan.

Ett par så kallade spade-sole-skor från slutet på 40-talet när man hade tagit det hela ett steg längre och gjorde nästan löjligt överdimensionerade sulor. Rätt fult, men intressant.
Sulorna på skorna ovan. De är tillverkade av Stoebener, en gammal amerikansk tillverkare som försvann från marknaden för länge sedan..

Det kanske inte är världens vackraste hemsida, men den innehåller riktigt många fina skor från framförallt 1920-, 30- och 40-talet. Dessutom är den oerhört utbildande med mycket historia och information om skor från den här tiden. Även om man inte tycker att vintageskor från första halvan av förra seklet är särskilt snygga, ger den här sidan en större förståelse även för hur dagens skor ser ut och tillverkas.

Grymma split toe-derbys från Knapp i tigerhajläder, ett riktigt tåligt läder.
Här ett par gamla Church’s chukkas i elefantläder.
Elegant skoreklam för ett par longwings från Florsheim, på den tiden som märket tillverkade riktigt fina skor.
Som sagt säljs även en del skor på sidan, bland annat dessa full brogues med speciella utsmyckningar, gjorda av Edward Green för Polo Ralph Lauren. Relativt nya i sammanhanget, tillverkade på 80-talet,
En annan gammal amerikansk tillverkare, Yorktown Shoes, New Old Stock-skor som ser ut att vara mycket välbevarade. Alla bilder: Vintage Shoes Addict