Shoegazing Podcast - Ep. 31, Jim McCormack, om livet som frilansande bespokeskomakare

Den legendariske brittiske bespokeskomakaren Jim McCormack har under fem decennier arbetat som frilansare för olika stora och små skotillverkare i England. Hör honom berätta om livet som outworker och hur systemet fungerar, om utvecklingen av skräddarsydda skor i Storbritannien de senaste 50 åren och mycket mer.

 

Det finns få människor i världen som vet mer om bespokeskobranschen i England i allmänhet och om frilanssystemet i synnerhet än Jim McCormack. Sedan 70-talet har han arbetat i skobranschen och under mer eller mindre alla dessa år har han arbetat som outworker med bottentillverkning för många olika företag. England är det land i världen där frilanssystemet är mest utbrett. Vi pratar mycket om detta, hur det fungerar, för- och nackdelar och så vidare.

Jim McCormack.

Jim McCormack. Bild: Tony Slinger / YouTube

Men innan dess berättar vi om Jim McCormacks egen resa in i skovärlden, hör berättelser från till exempel John Lobb på 70-talet, går igenom de olika stadierna av skomakeriet i Storbritannien under de senaste 50 åren och mycket mer.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i din föredragna podcastspelare. Alla avsnitt av Shoegazing Podcast hittar du här. En extra rekommendation är avsnitt 22 där Jean-Michel Casalonga från Berluti berättar om hur det är att driva en stor bespoke-verkstad, en slags motsats till frilanssystemet.