Shoegazing Podcast med Jean-Michel Casalonga från Berluti

Jean-Michel Casalonga är huvudlästmakare och verkstadschef för en av världens största workshops för bespokeskor, Berlutis verkstad i Paris. Lyssna på ett podcastavsnitt om för- och nackdelarna med en stor in-house bespoke-produktion, om varför de nu gör sina skor mjukare än tidigare, om hur man kan få in en fot på Berluti, och mycket mer.

 

Det franska företaget Berluti är ett av de större kvalitetsskomärkena i världen, numera mer av ett heltäckande modevarumärke för män, som ägs av lyxkonglomeratet LVMH, med butiker över hela världen. Berluti har två verkstäder som tillverkar deras bespokeskor, en i Paris ovanför den ursprungliga butiken på Rue Marbeuf precis intill Champs Élysées, som leds av Jean-Michel Casalonga, och en utanför Angers i västra Frankrike, som leds av Anthony Delos.

Jean-Michel Casalonga.

Jean-Michel Casalonga.

I det här avsnittet, nummer 22, berättar Jean-Michel Casalonga den intressanta historien om hur han på ett relativt oortodoxt sätt lyckades få sin plats på Berluti, om hans kärlek till lästtillverkning och hur han vill höja dess status i Frankrike, om hur det är att driva en stor bespoke-verkstad som gör allt in-house och för- och nackdelarna med detta upplägg jämfört med att använda frilansare, och mycket, mycket mer.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i den podcastspelare du föredrar. Alla avsnitt av Shoegazing Podcast finns här. Om du gillar podcasten, ge den ett bra betyg eller kommentar i din podcastspelare.

Läs ett reportage från Berluttis bespoke-workshop i Paris här.