Bilden - Business-skor

I de flesta butiker som säljer klassiska herrskor nuförtiden har de formella alternativen mer och mer ersatts av mer avslappnade modeller, sneakers, lätta loafers och så vidare. Därför är det trevligt att besöka några skobutiker i Londons affärsdistrikt där fortfarande olika svarta oxfords och andra mer formella skor är i klar majoritet på hyllorna.

 

I till exempel Loake och Cheaneys butiker i Londons City-område, finansdistriktet och affärscentrumet i Englands huvudstad, är det fortfarande tydligt att många män bär ordentliga, dressade skor dag ut och dag in. Det är trevligt att se, måste jag säga, i en tid då mer och mer informella skor tar över. Här kan du hitta ett par sneakersmodeller längst ned på en hylla, men de formella skorna regerar definitivt fortfarande.