VM i skotillverkning 2023 - Alla tävlingsbidragen

Nu är den omfattande genomgången av alla de fantastiska tävlingsskor – 29 svarta balmoral boots – som deltog i VM i skotillverkning 2023. Info om tillverkarna och skorna, kommentarer, bilder på skorna och i vissa fall även tillverkningsprocessen. Så mycket fantastiskt skohantverk.

 

Gå direkt till artiklarna med topp 10 på engelska sajten här.

Del .2 med positionerna 11-29 hittar du här.

 

Hela artiklarna finns alltså på engelska sajten. Det har tagit lite tid, som det alltid gör (jag har spenderat mer än 60 timmar de senaste veckorna för att sätta ihop de två artiklarna), tack för ert tålamod. Men nu är den klar, sammanfattningen av alla tävlingsskor 2023. Massor av skomagi för er att gå igenom.
En del av London Super Trunk Show i början av maj var den fjärde upplagan av VM i skotillverkning (se här för fler artiklar om denna tävling och hitta sammanfattningarna av tidigare års skor), organiserad av Shoegazing och The Shoe Snob. Det arrangeras i samarbete med nätbutiken Kirby Allison, bokprojektet Master Shoemakers och privatpersonen Parker Schenecker, bror till skoentusiasten Edmund Schenecker som sorgligt nog gick bort för två år sedan. Dessa bidrar med en rejäl prissumma på 40 000 kr till topp tre (notera att vi arrangörer inte tjänar några pengar alls på den här tävlingen, pengarna betalas ut direkt från partnerna till skomakarna). Dessutom får de en handgjord syl av Phil Norsworthy.

Läs artiklarna på engelska sajten här.

The winning boot in the World Championships of Shoemaking 2023.

Vinnarskon i VM 2023, av Athanase Sephocle från Frankrike.