Bilden - Olika spi på sulsömmarna

Skorna ovan har alla en riktigt hög stygntäthet på sulsömmarna, med från vänster 18, 16 och 14 spi (stygn per tum). Redan den lägsta är en hög spi för bespokeskor, men Eiji Murata från Main d’Or är inte riktigt en vanlig tillverkare. Nu passar inte 18 spi-versionen så bra på riktiga kundskor, med dagens läder blir det för skört, men 16 spi har jag på mitt senaste par från honom.

 

Du kan se mer av det paret i den här artikeln. Som jag har skrivit om tidigare tillför hög spi egentligen ingenting när det gäller att göra skon mer hållbar eller så (motsatsen om du går för högt, som nämnts ovan), men om det görs bra visar det upp hantverket, eftersom det är svårare ju tätare sömmarna är att göra allt snyggt och rent, och det tar naturligtvis tid. För mig personligen ser det också bra ut, kanske inte på alla skor, men på dessa här är det verkligen ljuvligt.