Yohei Fukuda trunk shows

Den berömda japanske bespokeskomakaren Yohei Fukuda är på väg att på allvar öppna Europa som en del av sitt affärsområde. Han kommer att hålla trunk shows den 1-2 juli i London och den 8-9 juli i Genève, och planen är att återvända dit och troligen även till Paris var sjätte månad framöver. Han kommer att ta emot beställningar för RTW, MTO och full bespoke.

 

Det faktum att japanerna kan börja resa igen är ett tecken på att pandemin stadigt släpper sina händer om större delen av världen. Yohei Fukuda besökte Paris 2019, men sedan dess har han inte kunnat komma tillbaka till Europa. Tills nu. De som följer Shoegazing borde vara väl insatta i vem Yohei Fukuda är vid det här laget, om inte kan du läsa ett stort reportage här, och en utförlig köpguide här (inte helt uppdaterad, men ändå). Och för att länka till den tidigare artikeln om att japaner blir internationella kan du höra Yohei tala om varumärkesbyggande i det här avsnittet av Shoegazing Podcast.

Yohei Fukuda seamless

Mitt senaste par från Yohei Fukuda, en seamless wholecut i burgundy patina.

Redan nästa vecka börjar han åka internationellt igen, när han besöker Mason & Smith i Singapore, detta den 4-5 juni. Och sedan i mitten av sommaren är det dags för Europa. Han kommer att vara på Savile Row i London, England, den 1-2 juli, och sedan i Genève, Schweiz, veckan därpå, den 8-9 juli. Det är första gången någonsin på båda dessa platser. Men planen är att komma tillbaka två gånger om året, så att han kan göra fittings med bespoke-kunder och fortsätta att betjäna en förhoppningsvis växande kundkrets på vår kontinent.

Superb sole.

Superb sula.

Just nu är den japanska yenen relativt låg i förhållande svenska kronan, så om du har drömt om ett par skor från den japanske legendaren kan det i sommar vara dags att ta steget. Hans handrandsydda RTW-skor, som säkerligen är bland de bästa RTW-skor du kan hitta i världen, kostar cirka 18 000 kronor (240 000 yen). MTO börjar på cirka 20 000 kr (270 000 yen) och bespok börjar på 32 000 kr (420 000 yen). För tidsbokning och information, skicka ett e-postmeddelande till info@yoheifukuda.jp.

Like jewelry lined up.

Som smycken uppställda.