Solblekta Foster & Son bespoke skor

Dessa mycket gamla Foster & Son bespoke-skor är inte de klassiska svarta blekta skor som märket är känt för, men blekningen från den ursprungliga färgen är ännu tydligare på dessa. Det är inte mycket kvar av den ursprungliga mörkbruna färgen, främst på grund av många årtionden i deras skyltfönster.

 

Om det finns något som är riktigt hårt mot läder så är det verkligen solen. Även om fönster tar bort en del av de starkare strålarna, innebär det oundvikligen att läderskor som förvaras nära ett fönster kommer att blekas och torka ut. Jag vet av egen erfarenhet, då vi på Skolyx som jag arbetar för har en ständig kamp mot solen i vårt showroom för att se till att skorna där håller sig hyfsade, vi flyttar runt för att se till att inte samma skor stannar länge i de områden där solen når, täcker fönstren när vi kan och går över dem med färgad kräm på regelbunden basis. Så det är inte konstigt att skor som dessa Foster & Son  på bilden här, som har tillbringat årtionden i ett skyltfönster, har förvandlats till något annat än vad de en gång var.