Baudoin & Lange, som är kända för sina Belgian loafers av högsta kvalitet, har för första gången introducerat en linje med kängor. Durksydda i Italien, snyggt designade där särskilt det högkvalitativa ovanlädret sticker ut.

 

Man måste beundra vad det brittiska märket Baudoin & Lange har åstadkommit. På fem år har de skapat sig en nisch med sina högklassiga mjuka ofodrade belgiska loafers och lyckats etablera sig i lyxsegmentet här. Fortfarande är de förstås ett litet märke, men de har en egen butik i Burlington Arcade i London och öppnade nyligen en andra butik i centrala Paris. De säljs på Harrod’s och Selfridges och hos återförsäljare i Förenade Arabemiraten, Hongkong, Bangkok, Melbourne och så vidare. Huvudkunderna är inte skonördar, utan de som handlar i lyxbutiker, och att ta sig in i detta segment som ett nytt skomärke är sannerligen inte lätt.

Jodhpur i mörkbrun slät kalv.

De flesta av B&L:s skor är limmade loafers, välgjorda men med enkel konstruktion, sedan har de några durksydda loafers i vad de kallar The Grand Collection. Säkerligen inte något som imponerar på priserna från 350 euro och uppåt som man hittar deras skor på. Men deras starka sida är designen och framför allt lädret – riktigt exklusiv och fin babycalf, supermjuk reverse calf-mocka och så vidare. Nu har de för första gången gått ifrån loafers och introducerat tre kängmodeller i några olika läderalternativ, som ingår i den durksydda Grand-kollektionen. En chelsea, en jodhpur och ytterligare en specialdesignad känga med kombinerad spänne- och elastisk stängning. Kängorna ser riktigt snygga ut, är troligen ganska mjuka och så klart utformade för stadslivet och inte för att ge sig ut i skogen. Bootsen kostar från cirka 6 500 kronor.Clean chelsea.

Kängornas sulor.

Elastisk sidokant och spänne. Alla bilder: Baudoin & Lange