Skor veckar sig, det är ett faktum och alla vet det, men det är troligen det som köpare av dressade kvalitetsskor är mest besatta av. Jag har skrivit flera inlägg om ämnet (länkar nedan) för att ge en bättre förståelse för hur och varför skor veckar sig, och vad som är ”friska” veck och vad som kanske inte är det.På fotot här är ett typiskt exempel på en mycket fin veckbildning på det spanska lädret.

 

Skorna är ett par från TLB Mallorcas standardlinje i Old England-läder, som kommer från ett spanskt garveri och är av riktigt bra kvalitet. Spanskt läder får verkligen inte mycket uppmärksamhet i kvalitetsskovärlden, men det finns några garverier som har fantastiska produkter som lätt kan mäta sig med de bästa franska och italienska.

Läs mer om hur skor veckar sig i den här artikeln, och i den här artikeln kan du lära dig mer om läderkvalitet vs lädrets egenskaper som hjälper dig att ge dig få en uppfattning om när du har skor med läder av lägre kvalitet och när du har skor som bara har en egenskap som du misstar för dålig kvalitet.