Brittiska public service-bolaget BBC har gjort en rätt trevlig dokumentär om det berömda brittiska bespokeskomakeriet John Lobb Ltd. Den halvtimmeslånga filmen ger en liten överblick över tillvaron i lokalerna på St. James Street i London. Också kort om att det blir en Shoegazing After Work i Göteborg onsdag 29 juni.

 

Dokumentären är härligt brittisk i anslaget. Man får följa ena brodern Lobb, Jonathan, och ett antal anställda som berättar kort om hur de hamnade där och hur arbetet är. John Lobb Ltd. är kanske inte den piggaste av världens bespokeskofirmor idag, vilket skiner igenom i dokumentären som förs framåt i ett makligt tempo. Amerikanska stilbloggen Put This On som tipsar om filmen tycker den är väl seg stundtals, själv uppskattar jag det lågmälda. Bäst är kunden tillika företagsledaren som ger sina anställda bespokeskor i bonus. Mer sånt skulle världen må bra av.

 

 

 


 

 

Nu så samlar vi återigen till en Shoegazing After Work i Göteborg, denna gång onsdag 29 juni efter klockan 17.00 på Kungstorgets Brygghus, mittemot hotellet Avalon. Välkomna och snacka skor och ha det trevlig över ett par öl.

 

Dags för Shoegazing AW i Gbg. Bild: Torpacosaurus

Dags för Shoegazing AW i Gbg. Bild: Torpacosaurus