Just nu pågår sommarreorna runt om i världen, vilket så klart även gäller på skofronten. Nedan listas några trevliga skoreor, vilket naturligtvis bara ett litet axplock. Har ni läsare tips på bra reor som pågår just nu som inte nämns så skriv gärna om dem i kommentarsfältet.

 
Herring Shoes

Brittiska nätjätten Herring har som vanligt en relativt välfylld rea, med nedåt halva priset på vissa skor. Exempelvis kan man få en hel del modeller från Herrings Classic-linje (tillverkade av Loake till 1880-standard) för 1250 kronor (£125) eller vissa Church’s Custom Grade för 2400 SEK (£240).

Pediwear

 

En annan av de stora brittiska nätbutikerna är Pediwear, som drog igång sin rea nyligen, och därför fortfarande har relativt mycket storlekar kvar. Ingen jättebra rea i år dock, max 30 procents rabatt, och inte så mycket modeller, det som de framför allt har mycket av är deras egna serier. Separat så har också tidigare kunder fått rabattkoden ”cashshoe” som ger £35 i rabatt på bland annat flera modeller från Loake 1880, Tricker’s och Alfred Sargent. Den går fungerar dock inte för reavaror eller ihop med andra erbjudanden.

Septieme Largeur och Markowski

Franska systermärkena Septieme Largeur och Markowski har alltid hyfsat bra reor. I år kan man exempelvis fynda car shoes, patineringsfärdiga från SL eller tasselloafers, upp till 40 procent rabatterat. Eller varför inte Markowskis svarta cap toe oxford Hubert för cirka 1150 kronor (135 euro).

Robinson’s Shoes

Irländska webbutiken Robinson’s är kanske inte kända för att erbjuda någon särskilt bra service, men de har ofta rätt schyssta reor och rabattkoder. I år bland annat Cheaney och Barker på reabordet, en hel del till 40 procent.

Upper Shoes

Frankrikes motsvarighet till Herring, Upper Shoes, står för en av sommarens mest intressanta reor. Exempelvis finns en hel del Church’s och Crockett & Jones på rea, och en del är det halva priset på. C&J kan man få Benchgrade för cirka 2200 kr (250 euro) och Handgrade för kring 3500 SEK (400 euro). Även Grenson, NDC, Santoni, Tricker’s med mera.

New & Lingwood

Brittiska klädbutiken New & Lingwood har också alltid haft fina skor i sitt sortiment. Det mesta är tillverkat av Cheaney, och Poulsen & Skone-linjen är gjord till samma standard som Cheaneys topplinje Imperial. De får man för drygt 3000 kronor nu på rean, vilket är klart skapligt.

Shipton & Heneage

Fler brittiska, rebrandade skor. Shipton & Heneage har skor tillverkade av Crockett & Jones och Barker bland annat, och ganska mycket är nu på rea. Crockett-skorna kostar oftast £269 i ordinarie pris, vilket redan då är bra då de ska vara gjorda till benchgrade-standard (något som också verkar stämma, då man ibland får skor som inte ens är ommärkta till Shipton utan är C&J-skor rakt av med loggor och allt, bara en klisterlapp på lådan). På rean får man alltså ett par Crockett & Jones benchgrade för kring 2000 kronor, vilket naturligtvis är riktigt bra.