För den som är intresserad av hantverket bakom ett par skor är bloggen Handmade Shoes en våt dröm. Det  är en blogg som skrivs av ungraren Marcel Mrsan.

Han driver lilla familjeägda företaget Koronya Shoes i Budapest som framförallt tillverkar bespoke-skor, men som på senare år även tagit fram ett litet Ready To Wear-utbud. Bloggen Handmade Shoes är full med mycket detaljerade beskrivningar av hur handgjorda skor tillverkas, och är en fantastisk inblick i vilket arbete som ligger bakom. Förutom långa bildserier och små miniskolor publicerar han även flera filmer som visar olika delar av hur skor görs. Marcel Mrsan håller också kurser i skotillverkning som han berättar om och visar bilder från. Mycket inspirerande och lärorik blogg.
En riktigt fin handwelted sko.

 

Bild från en av de skotillverkningskurser som Marcel Mrsan håller runt om i världen.

 

Några bitar cordovan från Horween. Större än så här är inte en cordovanhud, vilket förklarar varför ett par cordovan-skor nästan alltid tillverkas av två separata hudar. Bilderna ovan: http://handmadeshoes.wordpress.com/

 

Bespokeskor från Koronya.
En av tre modeller i Koronyas RTW-utbud. Två sista bilderna från: http://www.koronya.com/