Köptips - Sommarreor 2024

En hel del reor har redan startat i skovärlden, och fler kommer sannolikt att dyka upp de kommande veckorna. Som vanligt lyfter jag fram några bra ställen där du kan fynda kvalitetsskor.

 

Loding

Loding sommarförsäljning

Det franska märket med Goodyear-randsydda och durksydda skor i instegssegmentet, Loding, erbjuder 25% rabatt på hela sitt skosortiment, vilket innebär att du kan få deras portugisisktillverkade randsydda skor för mindre kring 2 000 kr. De har också några utgående modeller till halva det ordinarie priset.

 

Barker

Barker sommarförsäljning

Brittiska Barker har i princip alltid mycket stora reor, och den här sommarupplagan är inget undantag. Nästan 300 modeller (!) från alla deras olika sortiment erbjuds för närvarande med en rabatt som i vissa fall är så hög som 50%. Ganska många storlekar kvar för många modeller också.

 

Lester

Lester sommarförsäljning

Den Göteborgsbaserade butiken Lester är en av de största butikerna i Skandinavien när det gäller mer casual kvalitetsskor och kängor. Deras pågående rea har rabatter på mellan 20-50% på skor från märken som Berwick, Danner, Fiddler, Loake, Astorflex, Paraboot och andra.

 

Crockett & Jones

Crockett & Jones sommarrea

Stora engelska aktören Crockett & Jones fortsätter att skämma bort oss med stora säsongsreor. Denna sommarrea omfattar 90 modeller, främst herrskor men även några damskor, med rabatter på upp till 30%. Många är lite mer speciella modeller, men också riktiga klassiker som kängan Coniston eller oxforden Hallam.

 

Carmina

Carmina sommarförsäljning

Från en brittisk gigant inom randsydda skor till en spansk dito. Carmina har 25% rabatt på olika modeller, inklusive Shell cordovan-modeller, och även om inte alla har många storlekar kvar finns det en god chans att hitta något du har letat efter.

 

Vass

Vass sommarrea

Det ungerska företaget Vass är inte lika aktiva på den internationella scenen som de var för några år sedan, men de tillverkar fortfarande sina fina, helt handgjorda skor i Budapest. I deras webbshop har de ett urval av samples som säljs med upp till 40% rabatt, plus några vanliga RTW-modeller med mindre rabatter på 10-25% rabatt (det är vad de kallar ”Best deals”).

 

Cobbler Union

Cobbler Union

Det amerikanska märket Cobbler Union firar 10 år och gör det med en jubileumsrea med upp till 40% rabatt på ett stort antal modeller. Så om du har tittat på något från dem kan det vara dags att trycka på köpknappen. De har också en avdelning med andrahandssortering, och där är det 10% extra rabatt.

 

Bexley

Bexley sommarförsäljning

Bexley från Frankrike, med portugisisktillverkade mestadels durksydda skor, är budget-grejer men för sitt pris är de ganska bra. Nu under rean kan du få ett par för dryga tusenlappen, vilket är ett bra pris för vad du får.

 

Som alltid är detta bara ett litet urval, lyft gärna fram andra bra pågående reor i kommentarsfältet.

(Översta bilden: Barker. Bannerbild: Vass)