För två helger sedan hölls den första New York Super Trunk Show, och vilken dag det var. Cirka 1 200 sko- och herrstil-entusiaster utforskade utbudet från de 17 utställarna från hela världen, en skopatineringsuppvisning hölls och de första amerikanska mästerskapen i skoputsning ägde rum. Här är en sammanfattning med massor av bilder från dagen.

 

Ett par dagar före den 14 oktober, eventdagen, visade väderprognosen att det skulle falla hela 40 mm regn denna dag. Inte den bästa situationen när du är värd för ett evenemang och vill att folk ska ta sig dit. När dagen kom var regnet inte så extremt, men det var fortfarande kraftigt, och vi i arrangörsteamet – Justin FitzPatrick från bloggen The Shoe Snob, Jesper Ingevaldsson från Shoegazing och Kirby Allison – var verkligen nervösa över hur många som skulle dyka upp. När det är första gången man genomför ett event kan ingen vara säker på hur det kommer att gå.

Lyckligtvis, även om vi vet att vi förlorade en del besökare, trotsade en stor mängd lokalbor elementen och tog sig till arenan, och tillsammans med en hel del människor som reste in från andra delar av USA, plus några internationella besökare, hade vi över 1 200 som passerade genom dörrarna under dagen. Det var verkligen en stor uppslutning. När de kom in i den vackra lokalen, Kosciuszko Foundation, från E 65th street på Upper East Side, mellan Madison Avenue och Central Park, möttes de av en ljus entréhall med högt i tak. Här hade vi en patineringsuppvising under hela dagen, med en paus för skoputsningsfinalen. Där fanns sedan ett rum med utställare och en bar (där Hercules Mulligan generöst serverade drinkar hela dagen) på bottenvåningen, och uppför trappan fanns en stor utställningshall och ytterligare ett mindre rum med en massa märken, både skomärken, skräddare, hattmakare och accessoarmärken.

Entréhallen, där patinautställningen ägde rum, och människor hänger runt och sippar på drinkar från Hercules Mulligan.

Entréhallen, där patineringsuppvisningen ägde rum, och människor hängde runt och sippade på drinkar från Hercules Mulligan.

Många utställare var mycket upptagna stora delar av dagen med passande kunder.

Många utställare var mycket upptagna stora delar av dagen med kunder som provade skor.

Människor från branschen samlades. Här är Paul Wilson, den skräddarsydda skomakaren som John Lobb Paris har baserad i USA.

Människor från branschen samlades. Här är bland andra Paul Wilson, den bespokeskomakare som John Lobb Paris har baserat i USA.

Hercules Mulligan bjöd alla besökare på drinkar under hela dagen.

Hercules Mulligan bjöd alla besökare på drinkar under hela dagen.

Stämningen var på topp, och många besökare tog sig verkligen tid att titta närmare på alla utställare, prova storlekar och prata med varumärkesrepresentanterna. Alla de unika saker som annars är svåra för de flesta märken som var här, som inte har någon fysisk representation i New York utan bara är tillgängliga online. Vi var också glada över att se att många människor från skoindustrin runt om i landet samlades här, och på samma sätt som London är en viktig mötesplats för den europeiska kvalitetsskovärlden, ser supertrunken i New York ut att bli motsvarigheten för den amerikanska.

I uppvisningen av skopatinering, som organiserades i samarbete med Saphir och Bridlen med extra stöd från Kirby Allison, så satt Greg Park från Han Core Patina, Chris Dillon från American Patina, och med Steve ”Shack” Shackleton och målade och putsade ett par av Bridlens austerity brogues i läder med Saphir-produkter. Att se dessa gråa skor förvandlas till färgglada kreationer under dagen är verkligen fascinerande.

Målningen har precis börjat. Från vänster: Chris Dillon, Steve Shackleton, Greg Park.

Målningen har precis börjat. Från vänster: Chris Dillon, Steve Shackleton, Greg Park.

Läderskorna från Bridlen kommer att omvandlas till...

Läderskorna från Bridlen kommer att omvandlas till riktigt trevliga kreationer.

Lite om processen.

En bit in i processen.

Chris Dillons sista skor.

Chris Dillons färdiga skor.

”Shack” Shackletons arbete med tre nyanser.

Greg Parks lockande patina.

Greg Parks läckra patinering.

På eftermiddagen ägde dagens givna höjdpunkt rum, de första amerikanska mästerskapen i skoputsning. Tre hade kvalificerat sig till finalen, dessa var Levi Elliott från Plymouth IN, Sunny Yoo från Elliott City MD, och SSG Chadwick Winget, Arlington VA. Inför en stor publik hade de 20 minuter på sig att putsa en helt ny sko från Bridlen så vacker och blank som möjligt med hjälp av Saphir Medaille d’Or Pate de Lux och Mirror Gloss vaxpolish. Den första amerikanska mästaren blev till slut Levi Elliott, som vann ett par skor från Bridlen, en skoputslåda från Saphir och Kirby Allison samt en guldmedalj. Du kan se livesändningen från tävlingen nedan, liksom en sändning från patineringuppvisningen och rundvandringen på anläggningen. Mer professionella videor kommer senare på Kirby Allisons YouTube-kanal.

Trångt framför scenområdet under finalen.

Trångt framför scenområdet under finalen.

Finalister, från vänster: Sunny Yoo, Levi Elliott, Sean Chadwick.

Finalister, från vänster: Sunny Yoo, Levi Elliott, Chadwick Winget.

Massor av filmning.

Massor av filmande.

Att putsa en fabriksny sko på bara 20 minuter är hårt arbete som utmanar

Att putsa en fabriksny sko på bara 20 minuter är hårt arbete.

Den första amerikanska mästaren i skoputsning, Levi Elliott, här flankerad av Tom Costin från Saphir / Soletech, Affan Mohammed från Bridlen och Kirby Allison, alla representanter för våra Platinum-sponsorer som är mycket viktiga för att göra evenemanget och tävlingen möjlig.

Den första amerikanska mästaren i skoputsning, Levi Elliott, här flankerad av Tom Costin från Saphir / Soletech, Affan Mohamed från Bridlen och Kirby Allison, alla representanter för våra Platinum-sponsorer som är mycket viktiga för att göra evenemanget och tävlingen möjlig.

Levis putsade sko bredvid sitt oputsade syskon.

Levis putsade sko bredvid sitt oputsade syskon.

Platinum-sponsorerna hade också de största utställarborden på plats. Bridlen lyfte fram deras användning av bindsulor i läder, där Goodyear-sömmen görs direkt i en kanal i bindsulan, istället för att använda en limmad kanvasremsa som är standard idag. De är en av de skofabriker i Indien som är ledande när det gäller att erbjuda välgjorda kvalitetsskor till världen, till utmärkta priser.

Saphir och Kirby Allison visade upp ett urval av produkter från Medaille d’Or-sortimentet, som anses vara den gyllene standarden för premiumskovård. Ända sedan 1925 har Saphir varit en ledande tillverkare av skovårdsprodukter som innehåller naturliga ingredienser, kända inte bara för de utmärkta resultat som uppnås, utan också för användarvänligheten. De fortsätter också ständigt att utveckla nya produkter för att täcka alla behov man kan hitta I USA är Kirby Allisons onlinebutik en av de ledande återförsäljarna av märket.

Bridlens vackra display.

Bridlens vackra display.

Bridlen gör Goodyear-wieling på det gamla hederliga sättet, direkt på en kanaliserad innersula (ovan) och inte med limmade canvasribbor (nedan).

Bridlen gör Goodyear-randsytt på det gamla hederliga sättet, direkt på en kanal i bindsulan (ovan) och inte med ditlimmade kanvasremsor (nedan).

Den nya förbättrade uppbyggda runda avfasade midjan i deras Founder's-serie.

Den nya förbättrade uppbyggda runda välvda midjan i deras Founders-linje.

En snygg jodhpur-stövel.

En snygg jodhpur-känga.

Bläddra, testa, prata.

Kolla runt, testa, snacka.

Uppvisning av Saphir Medaille d'Or skokräm och vaxpolish.

Display med Saphir Medaille d’Or skokräm, vaxpolish och mycket mer.

Besökarna kunde köpa skoskydd på plats.

Besökarna kunde köpa skovård på plats.

...med hjälp av Saphir läderfärg, skokräm och vaxpolish.

I patineringsuppvisningen och skoputstäväingen användes naturligtvis Saphirs läderfärg, skokräm och vaxpolish.

Öppna locken för att se färgerna.

Öppna lock för att visa färgerna.

Våra guldsponsorer hade också imponerande utställningar med alla sina vackra skor. TLB Mallorca satte ett nytt rekord i antal skor på ett bord vid en super trunk, men lyckades trots detta visa upp det på ett rent och tilltalande sätt. Varumärket är mest känt för sin eleganta Artista-linje med skor som ser mycket dyrare ut än vad de är, men de visade också ett antal fantastiska mer casual modeller. Bredvid dem hade vi det kinesiska premiummärket Acme, med sina helt handgjorda skor i absolut toppklass som finns i alla stilar, former och färger. Från dem kan du få skor som är tillverkade enligt samma standard som de bästa bespokeskorna i världen, direkt från hyllan som RTW. Det är ingen överraskning att Acme har blivit ett av de mest hajpade märkena i den klassiska skovärlden på senare tid.

TLB Mallorcas mycket imponerande display.

TLB Mallorcas mycket imponerande display.

Casual derbies.

Casual derbys.

Artista special adelaide i museumkalv.

Artista special adelaide i museum calf.

Upptagna tider.

Mycket att göra.

Acmes bord av godsaker.

Acmes bord av godsaker.

Ett bokstavligen lysande derby.

Ett bokstavligen lysande derby.

Cool stövel.

Cool känga.

Bland silversponsorerna hade The Last Shoemaker ett av de mest varierade borden med allt från rena minimalistiska skor, en av deras specialiteter, till vansinnigt designade skräddarsydda prover. Skolyx visade upp sina europeiskt tillverkade Goodyear-skor och premiumsneakers, samt allt från workwear-kängor till Belgian loafers från det spanska märket Yanko. En av världens bästa hattmakare var närvarande, Optimo, och de hade flera personer som beställde deras fina, Chicago-tillverkade hattar som tillverkats enligt förstklassiga standarder. Norman Vilalta gör alltid framgångsrika super trunk show-event, detta var inget undantag, människor uppskattar hans mycket personliga take på kvalitetsskor.

Färgglada saker av The Last Shoemaker.

Färgglada saker av The Last Shoemaker.

Upphängd midja, målad sula.

Pliggad midja, målad sula.

Skomakarens mustasch.

Skomakarmustasch på Allan Donnely från The Last Shoemaker.

Skolyx bord.

Skolyx bord.

Sneakers av riktigt hög kvalitet, till ett utmärkt pris.

Sneakers av riktigt hög kvalitet, till ett utmärkt pris.

Den finaste av hattar, av Optimo.

Den finaste av hattar, av Optimo.

Klassiker.

Klassiker.

Grundaren Graham Thompson i samtal med en besökare.

Grundaren Graham Thompson i samtal med en besökare.

Norman Vilalta har karakteristiska mönster.

Norman Vilalta har karakteristiska mönster.

Ett annat bra exempel på detta.

Ett annat bra exempel på detta.

För oss skonördar är det extra trevligt att låta nya små märken få en möjlighet att presentera sig för en bredare publik, här hade vi Old House Provisions, märket för bespokeskomakaren Drew Altizer från Charlottesville, VA, som har något riktigt bra på gång med sin klassiska avslappnade stil. Herrskräddereiet Lanieri har redan erövrat Europa, där människor uppskattar deras utmärkta stil, kvalitet och priser, nu fortsätter de med USA, där super trunken är en del av pusslet. Ett annat nytt, litet amerikanskt märke som istället fokuserar på Goodyear-randsydda skor i små serier, med matchande bälten som alltid ingår, är George Lyon Shoes. I andra änden av axeln har vi Dominic Casey från Storbritannien, som har arbetat länge inom bespoke-branschen för och nu driver sitt eget framgångsrika märke för bespokeskor.

Underbar sko från Old House Provisions.

Underbar sko från Old House Provisions.

Fler prover.

Fler prover.

Drew Altizer i samtal.

Drew Altizer i samtal.

Lanieri visar upp en beige pin stripe.

Lanieri visar upp en beige pin stripe.

Möjligheter.

Möjligheter.

Lanieri personer med klient.

Lanieri-folk med klient.

Till varje Goodyear-svetsad George Lyon-sko får du ett matchande bälte i samma läder som ovandelen.

Till varje Goodyear-randsydd George Lyon-sko får du ett matchande bälte i samma läder som ovandelen.

Solbruna stövlar.

Kängor i ljusbrun grain.

Dominic Casey har ofta sin egen twist på annars traditionella stilar.

Dominic Casey har ofta sin egen twist på annars traditionella modeller.

Drakens sko.

Drakesko.

Divij Bespoke är ett Kalifornienbaserat skrädderi som fokuserar mycket på att uppnå perfekt passform, och flera besökare uppskattade deras inställning och stil, och tog mått och gjorde beställningar på plats. Justin Trewitt från Texas arbetar nu heltid med sitt projekt Dapper Woodworks och visade upp sina imponerande handgjorda träföremål, allt från hyllor till skohorn, alla med oklanderlig finish. CNES från Vietnam erbjuder riktigt bra skor för pengarna, både Blake, Goodyear-randsydda och handrandsydda, och som vanligt hade de en hel del beställningar redan på plats (annars sker den mesta försäljningen för märken som ställer ut på super trunk-eventet faktiskt veckorna efter, när beställningar görs online och via mail). Slutligen hade vi Carmina, som fokuserade på att presentera sin mycket intressanta, helt nya digitala bespoke-tjänst, där man 3D-skannar fötterna, skapar en personlig läst och ett mönster, och med dessa tillverkas ett par på deras vanliga fabrikslina för Goodyear-randsydda skor.

Vi tänker att det säger sig självt att New York Super Trunk Showen definitivt kommer tillbaka nästa år. Vi som organiserar det vill det, sponsorerna vill det, och inte minst besökarna vill det. Så dags igen i oktober nästa år!

Olika jackor från Divij Bespoke.

Olika kavajer från Divij Bespoke.

Massor av tygalternativ.

Massor av tygalternativ.

Överväger olika alternativ.

Överväger olika alternativ.

Så många vackert utformade träföremål på ett och samma ställe. Av Dapper Woodworks.

Så många fantastiskt välgjorda träföremål på ett och samma ställe. Av Dapper Woodworks.

Skohorn med trähandtag.

Skohorn med unika trähandtag.

CNES erbjuder allt från supersmidiga till fullfjädrade.

CNES erbjuder allt från superelegant till full chunk.

Härlig stil.

Härlig modell.

Carmina presenterade sin digitala skräddarsydda tjänst, som flera besökare bestämde sig för att prova.

Carmina presenterade sin digitala bespoke-tjänst, som flera besökare bestämde sig för att prova.

Mätningarna görs med en 3D-skanner.

Mätningarna görs med en 3D-skanner.

Foten skannas i datorn.

Foten skannas i datorn.

Rummet med baren.

Rummet med baren.

Norman Vilalta med sin röda mössa.

Norman Vilalta med sin röda mössa.

Passningstid.

Utprovning

Besökarnas skor.

Besökares skor.

Andy Vaughn från Pure Polish och David

Andy Vaughn från Pure Polish och David ”Shellvedge” Levin, som representerade Acme vid eventet…

Han hade assistans av Vladimir Riche.

…han hade dock hjälp av Vladimir Riche. De senaste två bilderna: David Levin

Hercules Mulligans rom- och rågbaserade drinkar var mycket uppskattade.

Hercules Mulligans rom-baserade drinkar var mycket uppskattade.

Välsmakande.

Välsmakande.

Patina från ovan.

Patineringen från ovan.

Filmad.

Filmning.

Greg Park alias Han Core.

Greg Park alias Han Core.

Steve

Steve ”Shack” Shackleton.

Chris Dillion alias American Patina.

Chris Dillion alias American Patina.

Kosciusko Foundation är en mötesplats med mycket karaktär.

Kosciusko Foundation är en lokal med mycket karaktär.

Åskådare.

Spectators.

Bra tider.

Trevligt.

Publiken i shine-tävlingen.

Publiken vid puts-tävlingen.

De tre finalisterna och deras slutliga skor.

De tre finalisterna och deras färdiga skor.

Vinnaren Levi Elliott intervjuad av Kirby Allison.

Vinnaren Levi Elliott intervjuad av Kirby Allison.

Skor och hattar.

Skor och hattar.

Svart stövel.

Svart känga.

Linjerad.

Uppradade.

Stövel med dragkedja.

Känga med dragkedja.

Fina fall för utprovning av skor.

Fint lösning för provskor.

Lovelies.

Vackra grejer..

Tie rack.

Slipshängare.

De tre bästa från världsmästerskapen i skomakeri, och världsmästerskapen i patina, gjorde ett stopp här på sin resa runt jorden.

De tre bästa från VM i skotillverkning, och VM i skopatinering, gjorde ett stopp här på sin resa runt jorden.

Vi ser redan fram emot att samlas här igen 2024.

Vi ser redan fram emot att samlas här igen 2024.