Shoegazing Podcast - Ep. 29, Steven Taffel, Leffot, om kvalitetsskomarknaden i USA

Det är en av de viktigaste marknaderna i världen för klassiska kvalitetsskor, och få har följt detta närmare under de senaste decennierna än Steven Taffel från New York-skobutiken Leffot. I detta nya avsnitt av Shoegazing Podcast delar han med sig av sin kunskap om ämnet.

 

Leffot är baserat i West Village på Manhattan, New York, och grundades för 16 år sedan av Steven Taffel, som dessförinnan hade arbetat flera decennier inom mode- och skoindustrin. Efter att världen på allvar hade gått in i den digitala eran, för ungefär 20 år sedan, var Leffot en av de första multibrand-butikerna som specialiserade sig på klassiska, huvudsakligen randsydda, herrskor, och den har haft en stor inverkan både på sin kundbas och på andra butiker runt om i världen som har inspirerats av den.

Steven Taffel.

Steven Taffel. Bild: Esquire

Med Stevens långa bakgrund i branschen gick vi på djupet kring den klassiska skoindustrin i USA och hur den har utvecklats och ser ut att utvecklas framöver, men vi pratade naturligtvis också om hans egen resa.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar (bara sök på Shoegazing Podcast hos Apple Podcasts, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts etc.). Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast.