Köptips - Saphir Medaille d'Or's macadamia-krämer

I två av de nyaste produkterna i Saphirs topplinje för skovård, Medaille d’Or, har minkoljan ersatts med macadamiaolja som har liknande vårdande egenskaper. Det är en version av Renovateur Crème och en av deras läderlotion.

 

Saphir behöver knappast någon presentation, det ledande premiummärket för skovård från Frankrike, där deras finaste serie Medaille d’Or har varit måttstocken för kvalitetsskovård under en lång tid nu. För sina mest vårdande produkter har de använt den mycket populära minkoljan, känd för sin höga halt av den feta palmitoleinsyran som återfuktar och mjukgör läder på djupet. Men eftersom minkolja kommer från djur som föds upp för sin päls, tycker vissa att det är problematiskt att använda produkter som innehåller minkolja.

Macadamia-baserad läderlotion. Bilder: Saphir

Macadamia-baserad läderlotion. Bilder: Saphir

Med detta i åtanke har Saphir utvecklat nya versioner av sina mest populära vårdande produkter där de har ersatt minkoljan med macadamiaolja, som utvinns ur macadamianötter. Den har en liknande mängd palmitoleinsyra, vilket gör den lika lämplig när det gäller att återfukta läder. De har Macadamia-versioner av den berömda Renovateur Crème, en slags mirakelprodukt som skonsamt rengör läder, återfuktar och ger glans, och sedan en läderlotion som är ännu mer vårdande och perfekt för att vårda alla typer av läderprodukter.