Här är en grundlig titt på ett nytt par som jag fått från den kinesiska tillverkaren Acme Shoemaker, ett par MTM / semi bespoke split toe derbys med handflätat kontrasterande sömmar. Det speciella med Acme är att alla deras skor är tillverkade enligt samma standard, från RTW-utbudet till deras full bespokersydda erbjudandena.

 

Det är bara Acmes nyligen lanserade något billigare Marvel-linje (som dock fortfarande är handrandsydd med handgjord sulsöm) och några limmade casual-modeller som är mer enkelt tillverkade. I övrigt är alla Acme-skor, som framgår av bilderna här, verkligen gjorda enligt samma standard som riktiga högklassiga bespokeskor. Detta är det tredje paret jag har fått från dem, där jag kunde se en tydlig förbättring i tillverkningen mellan mina två första par, de har nu på en sådan nivå att det inte är mycket mer som kan göras för att vara uppriktig, och andra och tredje är mer lika här. Även lästerna är aningen moddade för varje par, och passformen nu i princip perfekt.

Dessa split toe derbys är gjorda i en mörkbrun Janus reverse calf suede från det brittiska Charles F. Stead garveriet, och med gummislitsula och gummiklack, avsikt är att ha dem även i hårdare väder. Det som gör dem annorlunda än de flesta split toe derbys är den dekorativa handflätade sömmen längs apronen och som en simulerad hälkappa. Tillsammans med att andra sömmar är i kontrastfärg får de en något mer avslappnad och personlig karaktär.

Nedan ett gäng foton av detta par, mer om Acme i denna recension.

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby

Acme Shoemaker split toe derby