Shoes for Life - vinn bespokeskor

I dag lanserades välgörenhetslotteriet Shoes for Life, där deltagarna kan vinna sina dröm-bespokeskor från ett antal franska bespokeskomakare till ett värde av 70 000 kronor, plus en mängd andra skor och priser till ett värde av sammanlagt över 100 000 kr. Tävlingen anordnas av den franska nationella organisationen för skotillverkare CSNB tillsammans med Gustave Roussy’s institut för cancerbekämpning, som alla medel från tävlingen kommer att gå till.

 

Detta är verkligen något speciellt. Den nationella föreningen för bespokeskomakare i Frankrike, CSNB (Chambre Syndicale Nationale des Bottiers), har samlat sina medlemmar för att anordna ett online-lotteri med spektakulära priser, där alla insamlade medel kommer att gå till institutet Gustave Roussy, ett av de ledande forskningscentren i Europa i kampen mot cancer. En lott kostar 200 kronor (€20), den är öppen för alla över hela världen, där första priset är ett par bespokeskor, för man eller kvinna, som kommer att tillverkas av en av medlemmarna i CSNB (som inkluderar Berluti, John Lobb Paris, Corthay, Atelier du Tranchet, Stephane Jimenez, Philippe Atienza, Massaro, Canale & Fils, Christian Louboutin, Maison Clairvoy och många fler) enligt vinnarens önskemål. Det ungefärliga värdet är 70 000 kronor. Vinnaren kan utföra måttagningen och anpassningen i Paris eller på flera platser runt om i världen, allt kommer att samordnas för att fungera så bra som möjligt för den lyckliga mannen eller kvinnan.

Shoes for life charity tomble - win skräddarsydda skor

Den officiella affischen för kampanjen (kan laddas ner här).

Som om detta inte vore nog finns det ytterligare priser till ett värde av 100 000 kronor som alla som deltar i utlottningen kan vinna. Listan över dessa priser är följande:
– Ett par sneakers (exklusive exotiskt läder) från Atelier du Tranchet (val mellan modellerna ”Dragon Fury” eller ”Sneakers McFly”) (värde: 8 500 kr).
– En väska ”Un Jour” från Maison Berluti (värde: 30 000 kr).
– Ett par MTO-sneakers (”Made To Order”, exklusive exotiskt läder) från Maison Clairvoy (värde: 9 000 kr).
– Ett par RTW-skor: modellen ”Arca” från Maison Corthay (värde: 15 000 kr).
– Ett par RTW-skor: modellen ”William” från John Lobb (värde: 12 000 kr).
– Ett par RTW-skor: modellen ”Andy” eller ”Alessandro” från Maison Berluti (värde: 17 500 kr).
– Ett par pumps i kalvskinn av modellen ”Kate” från Maison Louboutin (värde: 6 000 kr) eller ett par herrskor i svart kalvskinn av modellen ”Greggo” (värde: 6 500 kr).
– En middagsshow för två personer på Moulin Rouge (värde: 4 500 kr).

Alla dessa bespokeskomakare och skotillverkare som deltar gör det gratis, och alla intäkter från utlottningen kommer att skänkas till Gustave Roussy i deras kamp mot cancer. Lotteriet har godkänts av Villejuifs stadshus i enlighet med gällande lagstiftning.

Corthay Arca

Ett av de många bonuspriserna som ingår i tävlingen är ett par Arca från Corthay, värda 15 000 kr, så det är verkligen inte illa. Bild: Corthay (även första sidans bannerbild)

För att delta går man helt enkelt till den här sidan, väljer hur många lotter man vill köpa, registrerar sig och betalar med kreditkort eller PayPal, det tog mig mindre än en minut, och det bästa är att även om man inte vinner så bidrar man till en god sak. Lotteriet inleddes 1 mars, och fortsätter fram till midnatt på Saint Crispin’s Day (skomakarnas skyddshelgon, för dem som inte vet det) den 25 oktober 2022, med dragning den 28 oktober. Du kan läsa mycket mer om tävlingen här på CSNB:s webbplats. För att detta fantastiska välgörenhetsutlotteri ska bli en succé, se till att delta och hjälp till att sprida tävlingen i sociala medier, med hjälp av affischer för dem som har lämpliga platser att sätta upp dem på, och så vidare. Och lycka till för alla som deltar!

Berluti Alessandro

En annan del av prispotten är ett par Alessandro wholecuts från Berluti, värda 17 500 kr. Bild: Berluti