Det brittiska märket Archibald London kör en kampanj på allt i deras line-up, vilket innebär att du kan få deras handrandsydda italienskt tillverkade skor för endast dryga 3 000 kronor, inget som hör till vanligheterna.

UPPDATERING: Tydligen har Archibald sålt skor som inte alls är handrandsydda, utan gjorda med en billig limmad konstruktion med dekorationsrand och sulsöm. Läs mer här på Styleforum.

 

Företaget startades för en tid sedan som Archibald Optics och sålde handgjorda glasögon tillverkade i Japan. För ett par år sedan breddade de sitt utbud, bytte namn till Archibald London och introducerade läderaccessoarer, kläder, heminredningsprodukter, med mera. Och så då skor, där de dressade skor de erbjuder är tillverkade av ett litet företag i Modena, Italien. Skorna är handrandsydda, maskinsydda sulsömmar, lädersulor med stängd kanal. Har aldrig sett dem i verkliga livet men de ser helt ok ut på bild, inte superraffinerade, och lädret är kanske inte det bästa som finns. Men med ett ordinarie pris på 4 900 SEK för en europeiskt tillverkad handrandsydd sko kan du inte förvänta dig alltför mycket. Och nu kan du alltså få dem för endast 3 150 kronor, 35% rabatt, och den prislappen för en handrandsytt sko är extremt sällsynt.

Handrandsömnad.

Archibald London presenterar det som en kampanj för att stödja sina leverantörer, så de slopar sin egen marginal, i princip säljer de sina produkter utan att tjäna några pengar själva, för att stödja tillverkarna de arbetar med. De gör en grej av att vara väldigt transparenta, så antar att man får lita på det. Hursomhelst, utan tvekan är det fina erbjudanden nu. Du måste registrera dig med din e-postadress på webbplatsen för att få tillgång till de sänkta priserna, sedan kan du kolla igenom deras rabatterade oxfords, chelseas, brogues, monkstraps och även damskor, samt andra produkter.

Mörkbrun cap toe oxford på läst med svagt fyrkantig tå.

Coola gröna penny loafers. Bilder: Archibald London