En god rea uppskattas alltid av er läsare, och en sådan drog Stockholmsbutiken Skoaktiebolaget igång idag, med mängder av modeller från alla deras märken nedsatta med mellan 20-30 procent i de flesta fallen. Bland annat allt återstående av Carlos Santos och Paolo Scafora, då man kommer sluta saluföra de märkena. Också kort om att radioprogrammet/podcasten Så funkar det har Shoegazing som källa i senaste programmet.

 

Anledningen att Skoaktiebolaget slutar med Carlos Santos uppger man är då de ligger för nära deras egna märke Löf & Tung som man storsatsar på, och för Paolo Scafora beror det på att märket inte riktigt tagit fart med försäljning så som man hoppats. Så är man intresserad av några av dessa märken är det dags slå till, särskilt nu då när priset är så fördelaktigt.

Carlos Santos gör sina sista framträdanden på Skoaktiebolagets hyllor denna sommar. Här en av modellerna som reas ut.

Carlos Santos gör sina sista framträdanden på Skoaktiebolagets hyllor denna sommar. Här en av modellerna som reas ut.

Men som sagt så har man även modeller från övriga butikens märken med på rean, Löf & Tung, Enzo Bonafé, John Lobb Paris och Saint Crispin’s. Det varierar lite hur många storlekar som finns kvar av de olika modellerna som är nedsatta, ibland är det bara några enstaka, ibland en hel del.

John Lobb Prestige wingtip nedsatt från 15 300 kronor till 10 600.

John Lobb Prestige wingtip nedsatt från 15 300 kronor till 10 600.

Enzo Bonafe svart plain cap toe oxford är en av reamodellerna från italienska märket.

Enzo Bonafe svart plain cap toe oxford är en av reamodellerna från italienska märket.

Scafora mockabrogue, en sko som finns kvar i många storlekar, pris på rean 7 400 kronor. Bilder: Skoaktiebolaget

Scafora mockabrogue, en sko som finns kvar i många storlekar, pris på rean 7 400 kronor. Bilder: Skoaktiebolaget

 


 

Sveriges Radios mycket populära program/podcast Så funkar det, med programledarduon Anders och Måns, pratade i senaste avsnittet om hur fötter förändras när man går upp eller ner i vikt. Trevligt nog har man Shoegazing som en av källorna, lyssna här 11.40 in i avsnittet. Som stort fan av många av deras program sedan länge är en sådan liten grej klart kul.

Anders och Måns från Så funkar det. Bild: Sveriges Radio

Anders och Måns från Så funkar det. Bild: Sveriges Radio