Häromveckan sorterade jag i ordning bland mina skovårdsgrejer, och passade på att samla allt för en bildsession. Så här en radda bilder på krämer, vaxburkar, borstar och andra skovårdsattiraljer från alla möjliga tillverkare.

 

Det kan kanske ses som oerhört onödigt att ha så mycket grejer som jag har, och visst, det är inte så att jag använder precis allt regelbundet, men förvånansvärt mycket används ändå nån gång ibland. Jag gillar att använda lite olika saker, inte köra samma kräm eller polish-tillverkare hela tiden exempelvis, och ofta tar jag det som ligger överst. Förutom de två lådorna på bilden har jag två kartonger som grejerna är i också, uppdelat på lite olika sätt. Att jag har många borstar och trasor och så är mycket för att jag i princip har en uppsättning i varje låda, plus en uppsättning i tvättstugan, för att slippa leta upp borstar och trasor hela tiden.

 

(Klicka här och sedan på krysset i övre högra hörnet för att se större version av bilden ovan)

 

Japanska Boot Black är senaste tillverkaren som tillkommit. Bra grejer, och utbudet av saker är extremt stort. Recension kommer senare i år.

Japanska Boot Black är senaste tillverkaren som tillkommit. Bra grejer, och utbudet av saker är extremt stort. Recension kommer senare i år.

Flest produkter har jag från Saphirs Medaille d'Or-serie.

Flest produkter har jag från Saphirs Medaille d’Or-serie.

Vaxburkar från lite olika märken.

Vaxburkar från lite olika märken, Burgols trevliga skokräm och Springyards ekologiska serie Shoe Therapy (som även den kommer recenseras snart).

Sulolja (två flaskor av någon anledning), tvättar, impregneringgspray med mera.

Sulolja (två flaskor av någon anledning), tvättar, impregneringgspray med mera.

Borstar av olika slag, inte minst ett antal av favoritborsten från Collonil med gethår.

Borstar av olika slag, inte minst ett antal av favoritborsten från Collonil med gethår.

Trasor av olika slag. Knappast så att jag behöver alla, och rensade ut lite nu, men jag föredrar trasor som använts en del, de är mer lättjobbade än helt nya.

Trasor av olika slag. Knappast så att jag behöver alla, och rensade ut lite nu, men jag föredrar trasor som använts en del, de är mer lättjobbade än helt nya.

Etuier och skovårdslådor.

Etuier och skovårdslådor.

Att ha skoband i olika längder och färger är utmärkt att ha hemma tycker jag, särskilt när man ogillar de platta skosnören som skor ofta levereras med nuförtiden.

Att ha skoband i olika längder och färger är utmärkt att ha hemma tycker jag, särskilt när man ogillar de platta skosnören som skor ofta levereras med nuförtiden.