Det här tycker jag är vackert. Helt rena hälpartier utan vare sig söm eller veck längst ner precis ovanför klacken. Skorna är Vass London 3-eyelet derby i 6125 Dark cognac, som alltså är gjorda av bara två läderdelar, en för tå, vamp och plös och en för siddelar/quarters och häl (här i inlägget om min skosamling, som den såg ut då, kan man se fler bilder på skorna. Tyvärr har jag ju inte hunnit fixa till alla de gamla inläggen som flyttades från blogspot-bloggen, så det ser lite halvdant ut).

Det är inte särskilt vanligt med hälpartier som ser ut på det här viset, utan även om man väljer att bara ha en läderbit för den så gör man oftast det lilla vecket nertill. Det är för att det är lättare vid lästningen och belastar lädret lite mindre, och det är nästan bara på handlästade skor som Vass ju är som jag sett sådana här helt rena, då handlästning både är skonsammare och mer precist än när skorna lästas med maskin. Sedan finns det andra anledningar att även tillverkare som handlästar ändå väljer veck, men personligen föredrar jag då det rena.