Den berömda ungerska tillverkaren Vass, en av världens främsta aktörer när det gäller handrandsydda RTW-skor, har för närvarande en rea på allt i sin egen nätbutik. Rabatterna är från 10% hela vägen upp till 50%, vilket innebär att du kan få dem så lågt som 2 900 kr.

 

Jag tror inte att Vass behöver så mycket av en introduktion, varumärket som startades av Lazslo Vass 1978 i Budapest, Ungern. När han skrev boken Handmade Shoes for Men tillsammans med Magda Molnar i slutet av 1990-talet blev märket känt över hela världen. De har fortsatt att växa långsamt men stadigt under den digitala eran, inte minst sedan de öppnade sin egen onlinebutik. Men som de flesta inom denna verksamhet har coronavirus-situationen varit tuff, vilket sannolikt är orsaken till den nu utvidgade rean i deras egen onlinebutik.

En full brogue på R-lästen, nu till halva priset.

Över 170 olika modeller finns på rea (om man räknar kategorin med samples i en storlek), med mellan 10-50% rabatt. Varierar hur många storlekar som finns kvar på lager, men borde vara ett gäng modeller tillgängliga för de flesta. Att kunna plocka upp ett par av deras handrandsydda skor med handgjorda sulsömmar, JR ekgarvade sulor och lästade skoblock för  2 900 SEK är rätt fantastiskt (även om de tydligen använder klackbaser i salpa/leather board nuförtiden, istället för riktiga läderklackbaser, vilket är synd). Gå igenom rean och se om du kan hitta några godbitar åt dig.

 

Semi brogue i Walnut museum calf, på mejslade U-lästen. En av fler än 170 modeller som för tillfället är på rea hos Vass. Alla bilder: Vass Shoes