En blogg som förtjänar mer uppmärksamhet än vad den får är The Shoe Aristocat. Den är skriven av en Malmöbo och banktjänsteman, mer än så känner jag inte till om honom.


Innehållet är ganska varierat med allt från bilder på skribentens egna mycket gedigna skoarsenal och inlägg om nya skokollektioner och tillverkare han vill lyfta fram, till olika mer informativa inlägg och ren bildinspiration.

Bloggen avhandlar väldigt sällan budgetskor, utan fokus är på finare skor varav en hel del bespoke. Här ovan de troligtvis elegantaste derbys jag någonsin sett (om vi räknar bort modeller med tre snörhålpar eller mindre) gjorda av Cleverley.

Överhuvudtaget får bilderna ta ganska mycket plats, och ofta är det riktigt ögongodis hämtat från olika källor på nätet. Fokuset är på tillverkare från Crockett & Jones och uppåt. Sedan är det inte bara skor som behandlas utan även klassiska kläder får en del utrymme. Riktigt trevligt är att bloggen uppdateras väldigt ofta, åtminstone ett par gånger i veckan brukar det dyka upp nya inlägg.

Mer bespoke: Yohei Fukuda är en av flera japanska bespoke-makare som tar allt mer plats på den internationella skoscenen.

 

Mer inspiration i form av ett par mästerligt patinerade wholecuts, patinan signerad Ivan Crivellaro.

 

Så kallade spat boots är ganska ovanligt nuförtiden, men om det är något som är ännu mer ovanligt så är det spat-lågskor. Dessa är tillverkade av John Lobb Bootmaker.

 

Fler skor ur bloggskribentens samling. Här har han radat upp en rad modeller som samtliga är byggda på Crockett & Jones 337-läst. Alla bilder: The Shoe Aristocat