Butiken Skoaktiebolaget i Stockholm har aviserat att man kommer att utöka sitt utbud med ytterligare en tillverkare i år, som komplement till Carmina, Edward Green och Gaziano & Girling som finns i butiken idag. På Instagram har en av männen som driver butiken så postat bilder från besök hos tillverkaren, av de har kunnat utläsas att det handlar om handrandsydda skor i Bologna. Då det endast existerar en tillverkare som gör helt handgjorda Ready to Wear-skor i den staden, listades det snabbt ut att det handlade om Enzo Bonafe.

 

Fina adelaides i varm ljus cognacsfärg. Bild: Styleforum

Enzo Bonafe gör alltså skor helt för hand, precis som Vass och Paolo Scafora, och sägs hålla en hög kvalitet på material och finish i nivå med eller strax under toppskiktet bland Ready to Wear-tillverkare. Enzo Bonafe och nämnda Scafora påminner en hel del om varandra till designen, med ofta fyrkantiga tår och en sorts hård italiensk elegans. Något som de båda tillverkarna också har gemensamt är de i sammanhanget riktigt bra priserna. Enligt obekräftade uppgifter kommer handrandsydda modeller från Enzo Bonafe att ligga på omkring 5500 kronor hos Skoaktiebolaget, vilket skulle vara riktigt bra.

Wholecut med den fyrkantiga tå som Enzo Bonafe gärna använder sig av.

 

Lite av en signatur för Enzo Bonafe, handskriven text på innersulan. Båda senaste bilderna: Rakuten

 

Enzo Bonafe gör blake-sydda, handrandsydda och norwegese-skor. Skoaktiebolaget kommer dock bara ta in handrandsydda och norwegeses. Bild: Enzo Bonafe

Läs mer om Skoaktiebolaget i det här inlägget, från öppningen förra sommaren.