Black Friday-reor 2022

Black Friday-rearacet är i full gång och det finns massor av bra erbjudanden just nu. Som alltid är Shoegazing här för att lyfta fram några av dem för underlätta er jakt på skogodis.

 

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget Black Friday sale

Även efter att ha stängt sin fysiska butik i Stockholm har Skoaktiebolaget fortsatt att ha ett brett sortiment av skor. Nu kör de rea på grejer från det egna märket Löf & Tung, Enzo Bonafé och John Lobb Paris, med mellan 30-50% rabatt. Inte så många storlekar kvar i de flesta fall, men eftersom det finns ganska många modeller är det fortfarande goda chanser att hitta något intressant.

 

Orban’s

Orban's black Friday sale

Det franska budgetmärket Orban’s har inte så många modeller med i sin Black Friday-rea, men de som är med har nästan alla storlekar kvar i lager. Det är främst olika svarta kängor och ett gäng modeller gjorda i ett brunt oljat roughout läder, ganska fina robusta grejer. Nu med 20 % rabatt börjar dessa på cirka 1 600 kr (€160).

 

Bäckmans Skoservice

Bäckmans Skoservice Black Friday sale

Den svenska skomakaren och skoaffären Bäckmans har 30% rabatt på ett gäng Carmina-modeller, allt från loafers till chelseas, som i de flesta fall också har relativt många storlekar kvar. Det finns även modeller i Horween Shell Cordovan tillgängliga.

 

Vass Shoes

Vass Shoes Black Friday sale

En av de största reorna som listas här finns definitivt hos Vass Shoes, den ungerska tillverkaren av helt handgjorda skor. Rabattens storlek varierar från ganska liten till halva ordinarie priset. Det var ett tag sedan Vass hade denna typ av omfattande rea så om du har haft ögonen på ett par kan det vara dags slå till.

 

Myrqvist

Myrqvist Black Friday sale

Det svenska märket Myrqvist med budgetvänliga huvudsakligen Goodyear-randsydda skor tillverkade i Portugal har inkluderat ett gäng av sina modeller i sin pågående rea. Rabatterna ligger på mellan 15-50%, vilket innebär att du kan köpa ett par randsydda från så lite som 1 200 kr.

 

Loake

Loake Black Friday sale

På brittiska Loake’s Black Friday-rea är det framför allt längor som är det bästa valet, eftersom du där hittar erbjudanden från deras finare 1880-serie gjorda av full grain-läder. Priserna är rabatterade med upp till 50%, men i de flesta fall handlar det om 30%.

 

Gaziano & Girling

Gaziano & Girling Black Friday sale

Det brittiska premiummärket Gaziano & Girling har fina rabatter på några utvalda end of line-modeller, där det verkligen finns en del riktigt intressanta saker. Till exempel deras adelaide St James II i mörkbrun patina eller den flytande medaljongen oxford Hilton med 25 % rabatt. Försäljningsartiklarna är listade bland de vanliga modellerna och markerade som end of line.

 

Skolyx

Skolyx Black Friday sale

På det företag jag arbetar för, Skolyx, har vi vår enda rea för året och nu säljs en hel del saker. Båda modellerna från det kommer att upphöra, och både welted skor och sneakerprover, second hand etc från vårt eget Skolyx-märke, Yanko och även Midas. Rabatter på mellan 30-60% innebär att du verkligen kan göra ett bra fynd här.

 

Sons of Henrey

Sons of Henrey Black Friday sale

Sons of Henrey har de ett antal olika Black Friday-erbjudanden. På deras Goodyear-randsydda RTW gjorda i Spanien har de 20% rabatt på det mesta, på dessa som pre-order erbjuder de 10% rabatt och på deras handrandsydda samarbete med kinesiska Oct. Tenth avstår de nu från MTO-avgiften på 500 kr. Det verkar som om du också kan få ytterligare 10% rabatt om du registrerar dig för deras nyhetsbrev.

 

Cobbler Union

Cobbler Union Black Friday sale

Det amerikanska märket Cobbler Union genomför sin största rea för året, och har massor av modeller som är med. Med upp till 50% rabatt på vissa skor, så reella chanser till ett fint fynd här på deras spansktillverkade Goodyear-randsydda skor.

 

Barker

Barker Black Friday sale

Barker är en institution inom den brittiska skoindustrin. Varumärket från Northampton har över 170 modeller med i sin rea, så det finns mycket att bläddra bland för alla fyndjägare. Rabatterna går upp till halva priset för vissa av dem, men i nästan alla fall kan du spara en rejäl bit. Det finns dock en del corrected grain-skor, så om du är ute efter ordentlig full grain undviker du dem som de kallar Hi-shine.

 

Stefano Bemer

Stefano Bemer Black Friday sale

Det italienska märket Stefano Bemer har ett par olika sortiment av fina randsydda, och en del av deras rea nu är främst deras main line för handrandsydda skor. Normalt ligger den på cirka 14 000 kr, nu är de nedsatta med 20-30 %. Även en del sneakers och driving shoes på rea, och några mer galna modeller med högre rabatter.

 

Där har ni ett urval av alla pågående reor, lyft gärna fram andra i kommentarsfältet nedan.

(Översta bilden från Stefano Bemer, bannerbild från Myrqvist.)