Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
2016/02/17 kl. 2:24 e m #21569FredagsbluesDeltagare
Någonstans har jag hört att Justin Fitzpatrick har slutat köra plast i hälkapporna på sina skor. Någon som vet?
Jag har sedan tidigare ett par skor från J.Fitzpatrick och hälkapporna är verkligen helt oformliga, måste vara thermoplast. Hemska för mina hälar rent ut sagt.
2015/11/19 kl. 10:37 f m #20108FredagsbluesDeltagareSure. Har en kille som ska komma förbi på fm idag, men osäker på hur seriös.
Var i stan håller du till? Jag har kontor och boots i Solna C.Aight. Jag är i city/vasastan. Om du inte har sålt kanske vi kan styra ngt.
2015/11/19 kl. 8:11 f m #20106FredagsbluesDeltagareJag skulle kunna ta dem Rolle.
Är dock osäker på storlek. Om du inte får dem sålt här kanske vi kan mötas upp i stan någonstans så jag kan prova skorna?
2015/01/21 kl. 11:14 e m #13895FredagsbluesDeltagare<div class=”d4p-bbt-quote-title”>Jonas E wrote:</div>
Jag har en fråga som rör vård av skor med museum calf.Jag har ett par Meermins i mörkbrun museum calf och hade tänkt att göra helrengöring av sko med tvätt, djupvård, etc…Jag är orolig att färgen kommer att mattas avsevärt. Finns det någon som har erfarenhet av att tvätta museum calf? Vad kan ni berätta?
Jag tänkte gå tillväga som så att jag använder mig av en hårtork för att värma upp polishen för att sedan smeta på lite ny polish för att lösa med och sedan lite papper för att torka av skon med. Sedan när jag fått bort polishen tvättar jag skon med galltvål och en tvättsvamp.
Finns det bättre tillvägagångssätt vad gäller museum calf?
Vet tyvärr inte vilket garveri lädret kommer ifrån. Det påverkar givetvis hur väl färgen sitter i lädret.
Tack på förhand.
ingen erfarenhet med djuprengöring på museum, men hårtorken med polish skulle jag nog skippa, det är i princip en strippning av färgen du gör där. meermin kör ilcea eller? har för mig att det är anilinfärgat och det sitter bra hårt så
jag tror inte du behöver vara orolig.räcker gott med galltvålen. Jag kör numera nagelborste istället för svamp, vilket jag tycker funkar bättre än svamp.
Bara galltvål för att ta bort en upparbetad spitshine? Tänkte att galltvålen inte löste upp polishen så enkelt och därav hårtorken.
Skorna är en GMTO via SF från våren 2012. Dock köpte jag dem begagnade och jag kontrollerade aldrig lädrets ursprung.
Nåväl, jag ger det ett försök.
2015/01/21 kl. 9:06 e m #13885FredagsbluesDeltagareJag har en fråga som rör vård av skor med museum calf.
Jag har ett par Meermins i mörkbrun museum calf och hade tänkt att göra helrengöring av sko med tvätt, djupvård, etc…Jag är orolig att färgen kommer att mattas avsevärt. Finns det någon som har erfarenhet av att tvätta museum calf? Vad kan ni berätta?
Jag tänkte gå tillväga som så att jag använder mig av en hårtork för att värma upp polishen för att sedan smeta på lite ny polish för att lösa med och sedan lite papper för att torka av skon med. Sedan när jag fått bort polishen tvättar jag skon med galltvål och en tvättsvamp.
Finns det bättre tillvägagångssätt vad gäller museum calf?
Vet tyvärr inte vilket garveri lädret kommer ifrån. Det påverkar givetvis hur väl färgen sitter i lädret.
Tack på förhand.
2014/07/25 kl. 8:57 e m #8853FredagsbluesDeltagareDu har pm.
2014/05/07 kl. 9:04 e m #7322FredagsbluesDeltagareEn bespoke wholecut i svart låter som en vinnare.
Själv har jag flera typer i tankarna. Jag önskar att skon blir gjord på en sk elegant läst. Det vore givetvis optimalt att göra en wholecut eftersom det är tillverkarens specialitet. Dock lutar jag åt en adeladie av något slag med en slät seamless häl (om det går) och punctured toe. Sedan vet jag inte om det ska vara en toe cap eller wings.
Vad gäller färg så kan det vara en burgundy (liknande Jespers Meccariello), en nyans som liknande dark oak eller en antiquing med whisky i grunden och sedan någon mörkbrun nyans.
Jag är långt borta från ett val än känns det som. Vill ha en sko som är så användbar som möjligt när det ändå blir en bespoke.
2014/05/06 kl. 8:12 f m #7241FredagsbluesDeltagareIntressant! PM skickat.
2014/05/02 kl. 11:13 e m #7120FredagsbluesDeltagareJesper:
Ok. Claymoor’s gav mig svar på tal. Tack!
Jag var inte allt för noggrann när jag läste igenom posten om trunkshowen. Nu känns det som att det är klart med en bespoke, spännade.Rolle:
Härligt! Jag tror absolut att jag blir nöjd. Jag har hittills i min skokonsumtion legat hållit mig till märkena som säljer för runt 2500 – 4000 kr (lågskor). Så det är ett stort steg att ta. Får man fråga vad du har i åtanke att göra? Du beöhver inte vara allt för specifik om du inte vill.2014/05/02 kl. 10:50 e m #7117FredagsbluesDeltagareVilket fantastiskt initiativ du/ni har tagit Jesper!
Jag har länge suktat efter att ta nästa kliv i RTW-trappan och pröva Vass, nu blir det en möjlighet.
Att ni får hit Maftei är också spännande, så spännande att jag nästan bokar en måttagning. Det enda som håller mig tillbaka är att jag kan få en god översikt kring formspråket. Erbjuds mer eleganta läster eller är håller sig Maftei mer till runda former? Har någon koll på detta?
Om jag gör en bespoke tänker jag mig köra på antingen en wholecut med tåmedaljong eller en adelaide utan tåkappa men förmodligen med medaljong. Just nu är jag sugen på någon nyans liknande burgundy eller whisky.
Är det några fler som tänker sig göra en bespoke?
2014/03/17 kl. 8:49 e m #5550FredagsbluesDeltagareTack för era svar!
Det är ett par svarta skor, så om det mörknar är inget problem, som har 1,5 år på nacken och lädret har fått med en regelbundenhet på 1-2 månader (skorna används sällan) fått en smörjning av renovateur. Jag tänker att jag kan ha en möjlighet att avvakta med läderbalsam till nästa helrengöring.
2014/03/17 kl. 8:14 e m #5538FredagsbluesDeltagareLäderbalsam
Oförskämd bump. Men ingen som kan svara på min fråga?
2014/03/16 kl. 3:28 e m #5411FredagsbluesDeltagareVad använder ni för läderbalsam när ni gör en grundlig rengöring med helstrippning av skon? Jag har tidigare inte använt balsam (!) utan lagt på några tunna lager av renovateur när jag gjort en grundlig rengöring.
Ingevaldsson skriver att han lägger på dubbin graisse. Jag gick till Hallmans skor vid St. Eriksplan eftersom jag tidigare sett att de har ett bra utbud av Saphir. Dock hade de endast läderbalsam från Renapur (se länk nedan). Kan jag nöja mig med detta eller bör jag införskaffa något annat?
2014/01/21 kl. 7:23 f m #3358FredagsbluesDeltagareTack för svaren.
Jag ska undersöka skons status senare idag för att se huruvida jag måste strippa tån och göra om processen eller om jag kan fortsätta bygga på med puts.
2014/01/20 kl. 8:12 e m #3348FredagsbluesDeltagareJag rengjorde ett par kängor i congac/tan och gjorde ett litet försök att patinera. Jag använda mig av congac, mahogny och mellanbrun färg och det blev relativt ok för att vara en första gång. Bilder kommer senare. Nu till mitt problem:
I min iver att patinera tänkte jag att jag skulle färga tån mörkbrun (originellt) och köpte en burk mörkbrunk mdo 1925 pate delux. När väl jag var framme vid steget att lägga på vax på tåkappan började jag med ett par lager ofärgad pate delux så jag fick upp en liten glans varefter jag började med den mörkbruna. Nu händer något märkligt, den mörkbruna pate deluxen löser upp den tidigare färgen och även så den skokräm som ligger under. Istället för att ha en tåspets som blev mörkare har den nu blivit ljusare. Den bruna färgen lägger sig vid sidan av och skapar en brun linje längs med sulkanten. Minst sagt misslyckat!
Vart gick det snett i processen? Jag tänker att möjligtvis inte lät skon vila mellan omgångarna med vax och vatten. Vaxlagren stelnade inte så det nya vaxet gick in i det undre vilket kan ha gjort att det lsöte upp sig.
Jag vill bara tillägga att jag är inte helt novis vad gäller skoputs. Jag har regelbundet putsat mina skor under de senaste två åren men det här är första gången något sådant här händer.
2014/01/20 kl. 8:01 e m #3346FredagsbluesDeltagareJag har endast ett par cordovanskor och de har blivit mina favoritskor, även om de är något stora. Det som är tacksamt med cordovan är den enkla skötseln, torka av med våt trasa och torka av med en torr trasa och de är släta och fina.
Mina första cordovanskor, ett par cap toe derbys från Alden:
Är det datorskärmen som spelar mig ett spratt eller är skorna svarta?
2014/01/17 kl. 8:18 f m #3180FredagsbluesDeltagareOk. Tack för svaren! Då kan jag köra på med skokräm utan att behöva oroa mig allt för mycket för en permanent förändring. Skorna är i congacfärg och jag funderar på om congac/burgundy/mediumbrown vore en intressant kombo över skon samt att låta tån få en liten extra behandling av mörkbrun kräm (möjligtvis bättre att köra färgad polish på tån, glans och färg).
Ska också försöka dokumentera min resa.
2014/01/17 kl. 7:48 f m #3179FredagsbluesDeltagareJag som antagligen är lite yngre än de flesta här började med att få skäll av min pappa för att jag aldrig tar hand om mina skor, var redan kläd intresserad då men inte speciellt sko intresserad. Besluten att visa att han hade fel så började jag läsa på lite och började tycka skor var mer och mer intressant, första paret kvalitets skor var ett par Loake 1880 chukkas i mocka och nu har jag på en student budget lyckats bygga en ganska hyfsad sko garderob dock hoppas jag att kunna stifta bekantskap med nästa nivå av skor (G&G, EG, Bestetti osv) när jag börjar jobba i September. Det roliga är att nu är det jag som fått honom att sluta med silikon baserade skokrämer.
Detta har inget med sakinnehållet i ditt inlägg och är menat i all välmening. Du verkar ha en tendens att särskriva. För din egen skull korrigera detta nu, innan du kommer ut i arbetslivet.
2014/01/16 kl. 7:34 e m #3143FredagsbluesDeltagareHur gör du när du patinerar? Jag har precis strippat ett par Septiem Larguer kängor och tänkte experimentera lite. Jag tänkte göra det med mdo skokräm, vilket jag tänker kommer sätta sig i skon och förändra färgen permanent. Men du kör din antiqueuing med vax? Vore kul om du hade dokumenterat arbetet 😉
-
FörfattareInlägg