Nyhet - Brift H förvärvas av United Arrows

Den japanska kedjan med skoputsbarer och skovårdsprodukter Brift H, som grundades av den första världsmästaren i skoputsning Yuya Hasegawa, är nu en del av den japanska modejätten United Arrows. En fantastisk resa som började med att Yuya putsade skor på gatan, och ett bevis på den betydelse som skoputsningsbranschen har, inte minst i Japan.

 

Yuya Hasegawa växte upp i Chiba utanför Tokyo och började som en ganska ordinär skoputsare på Tokyos gator. Men hans tävlingsinstinkt fick honom att vilja lära sig allt han kunde och han grundade en av de första skoputsbarerna i Japan, Brift H, redan 2004. Sedan dess har mycket hänt.Nu har Brift H flera skoputsbarer runt om i Japan och i Thailand, samt ett skovårdsmärke med samma namn, i Yuya Hasegawas strävan att höja statusen för skoputsning i Japan och utomlands. En del av detta var naturligtvis när han vann VM i skoputsning 2017 vid London Super Trunk Show. Yuya är nu en ganska känd person i Japan, efter flera dokumentärer, TV-framträdanden, tidningsartiklar och så vidare.

Yuya Hasegawa från Brift H.

Yuya Hasegawa, grundare av Brift H. Bild: Isetan Men’s

Idag meddelade Yuya Hasegawa att Brift H har blivit en del av United Arrows-koncernen. United Arrows är ett av Japans största lyxmodeföretag och äger nästan 300 butiker runt om i landet. Brift H kommer att fortsätta att drivas som vanligt, med Yuya Hasegawa som chef, men får större möjligheter att växa och göra nya saker. Det faktum att Yuya sannolikt har tjänat en anständig summa pengar är också välförtjänt. I Japan växer skoputsarbranschen kontinuerligt, vilket inte minst märks på det stora intresset för det japanska mästerskapet i skoputsning som arrangeras av Keita Tashiro. United Arrows förvärv av Brift H är ytterligare ett bevis på detta.

En av många United Arrows-butiker. Bild: Wikimedia Commons / Kazuyuki N

En av många United Arrows-butiker. Bild: Wikimedia Commons / Kazuyuki N

Hasegawa är inte den enda Brift H-representanten som har vunnit världsmästerskapen. År 2023 tog Naoki Hayashida, som driver Brift H Sapporo, hem titeln.

Hasegawa är inte den enda Brift H-representanten som har vunnit VM. År 2023 tog Naoki Hayashida som driver Brift H Sapporo titeln. Här är hans medalj bredvid de skor han kvalade in med. Bilder: Brift H