Nyheter - Myrqvist öppnar butik på Jermyn Street

Det svenska märket Myrqvist, som säljer portugisisktillverkade randsydda skor i det lägre prissegmentet, öppnar sin första internationella butik på den berömda skogatan Jermyn Street i London. Den 100 kvadratmeter stora lokalen i två våningar slår upp portarna senare i sommar.

 

Myrqvist började sin resa med en framgångsrik Kickstarter-kampanj 2016. På den tiden var det vietnamesiska Goodyear-randsydda herrskor som erbjöds, de bytte till en fabrik i Indien under en tid, men sedan flera år tillbaka har de all sin produktion i Portugal. Sortimentet har kontinuerligt utökats, även med limmade loafers, casual sneakers etc. Myrqvist har haft två butiker i Stockholm och har numera bara den största kvar.

Märkets grundare Sebastian Öhrn (på översta bilden) har studerat i Storbritannien och för ett antal år sedan fanns planer på att öka närvaron där. Sedan verkar Brexit och pandemin ha stoppat satsningen, vilket inte är så förvånande, men i veckan meddelade de att de ska öppna en stor fysisk butik i London, på 18-19 Jermyn Street. Två separata butiksytor har slagits samman till en, med 100 kvadratmeters utrymme på två våningar är det verkligen en ambitiös satsning de har tagit sig an.

Här från Myrqvists butik i centrala Stockholm. Bilder på:

Här är från Myrqvist butik i MOOD-gallerian i centrala Stockholm. Bilder: Myrqvist

Som många läsare säkert vet är Jermyn Street hemvist för många herrskomärken, men förutom engelska företag har det bara varit franska som John Lobb Paris och JM Weston som funnits representerat, så det är kul att nu se ett svenskt företag ta sig hit. Efter att ett antal skobutiker slagit igen portarna de senaste åren verkar det nu vända lite, med till exempel Artertons senaste butik där märken som Bridlen, Yearn och Acme i Piccadilly Arcade mellan Jermyn Street och Piccadilly Street erbjuds och nu följer Myrqvist efter. Ambitionen är att öppna senare i sommar, i augusti eller kanske september.