Shoegazing Podcast - Ep. 28, William Efe Laborde, om att koppla samman historiskt skotillverkning med nutiden

Nytt podcastavsnitt med den brittiskbaserade bespokeskomakaren William Efe Laborde, i ett samtal där vi fokuserar på att koppla historisk skotillverkning, material och verktyg till dagens. Bland mycket annat får du veta vilket område inom bespokeskomakeriet som han anser är på topp just nu, varför verktygen aldrig kan göras lika bra som de var före andra världskriget igen, och mycket mer.

 

William Efe Laborde är en oberoende bespokeskomakare baserad i London, som har ett stort intresse för gamla skor, verktyg och läder som han både använder i sin egen skotillverkning, och som en sidoverksamhet renoverar och säljer han också gamla vintageverktyg.

William Efe Laborde

William Efe Laborde

Med tanke på att klassiska skor i allmänhet tillverkas med gamla traditionella metoder är det naturligtvis mycket som är likt i hur skor tillverkas nu jämfört med för 100 år sedan eller så. Men mycket har också förändrats. Vi pratar om vad som var bättre då än nu, och även tvärtom. Många intressanta ämnen tas upp, allt från hur läder förr i tiden skiljer sig från de som finns nu, till gamla skotillverkningstekniker som han skulle vilja se mer av.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i din föredragna podcastspelare. Alla avsnitt av Shoegazing Podcast hittar du här. Om du gillar podcasten, ge den gärna ett bra betyg eller kommentera i din podcastspelare.