Köptips - Genomgång av kvalitetssneakers 2023

Dags att lyfta fram ett gäng kvalitetssneakers – både från traditionella märken och nya renodlade sneakersmärken. Det är ingen nyhet att det finns ett brett utbud av valmöjligheter nuförtiden, och inte bara den minimalistiska Common Projects-versionen utan massor av olika sneakersvarianter. Här är några bra alternativ.

 

Riktigt coola wholecut-sneakers från Septieme Largeur, som erbjuder de flesta av sina modeller, inklusive sneakers, som patina. Dessa är målade av världsmästaren i skopatina, Philippe Yang, vilket är en klar fördel.

Riktigt coola wholecut sneakers från Septieme Largeur, som erbjuder de flesta av sina modeller, inklusive sneakers, med patinering. De är målade av världsmästaren i skopatinering, Philippe Yang, vilket är klart trevligt.

En träningssko i mocka och textil från Myrqvist som finns i flera olika färger. Här är den mossgröna versionen som kostar 200 euro.

En träningssko i mocka och textil från Myrqvist som finns i flera olika färger. Här är den mossgröna versionen, som kostar 2 000 kr.

Goral tillverkar några riktigt högkvalitativa sneakers i Sheffield i Storbritannien, med läder från fina garverier som Horween och Charles F. Stead, Blake-sömmar på ovandelen för att göra det lättare att lösa upp sidoväggssydda skor, och så vidare.

Goral tillverkar några riktigt högkvalitativa sneakers i Sheffield i Storbritannien, med läder från fina garverier som Horween och Charles F. Stead, durksyr ovanlädret med bindsulan för att göra det lättare att sula om sidewall-stitched skor, och så vidare. Här är en sportigare modell tillverkad av reverse kudu-mocka.

Märket JC Lutz gör saker annorlunda och erbjuder endast en modell, men som du kan anpassa på massor av olika sätt. De lägger ständigt till nya läder, färger och detaljer som du kan specificera, väl värt en titt.

Det fransk-italienska märket JC Lutz gör saker annorlunda och erbjuder endast en modell, men som du kan anpassa på massor av olika sätt. De lägger ständigt till nya läder, färger och detaljer som du kan specificera, så inte minst om du är ute efter något mer speciellt är de väl värda en titt.

Northampton-varumärket Cheaney gjorde ett smart drag genom att samarbeta med Goral, som nämns ovan, för produktionen av deras sneakers. För varumärken som tillverkas i Storbritannien är det bra att även casuals fortsätter att tillverkas på hemmaplan.

Northampton-märket Cheaney gjorde ett smart drag genom att samarbeta med Goral, som nämns ovan, för tillverkningen av deras sneakers-serie. För klassiska tillverkare av randsytt i Storbritannien är det bra att även deras casual skor fortsätter att tillverkas på hemmaplan.

På Skolyx, det företag jag arbetar för, har det sneakers-sortiment vi har utvecklat med hållbara skivor av äkta läder, hälförstärkningar av läderskivor, vegetabiliskt garvat foder och överdelar av kromfritt kalvläder och så vidare, varit en riktig succé.

Skolyx, det företag jag arbetar för, har det sneakers-sortiment vi har utvecklat med lasting boards i läder, hälkappor i salpa / leather board, vegetabiliskt garvat foder och överdelar av kromfritt kalvläder och så vidare, varit en riktig succé. Det senaste tillskottet i det växande sortimentet, som kostar 1 500 kr, är dessa höstiga versioner av den vanliga sneakern i mörkbrun eller svart mocka med matchande sulor.

En high-top sneaker i krokodilskinn från det svenska varumärket Martin Key. Tillverkade i Italien, och jag har själv sett dessa och inspekterat dem och de är inte bara snygga, utan också välgjorda, med ordentliga läderhållfasta brädor och så vidare.

En nylanserad high-top sneaker i krokodilskinn från det svenska märket Martin Key. Tillverkade i Italien, och jag har sett dem själv och inspekterat dem och de är inte bara snygga, utan också välgjorda, med ordentligt lasting boards i läder och så vidare. Dyr, naturligtvis, ca 23 000 kr, finns även i pytonläder och vanlig kalv.

Jag brukar avsluta med ett par skräddarsydda sneakers, de här är tillverkade av Carréducker i England. Handsydda halvhöga sneakers i retrostil i Horween Chromexcel.

Jag brukar avsluta med ett par bespoke-sneakers, de här är tillverkade av Carréducker i England. Handsydda semi high-tops i retrostil i Horween Chromexcel.