Black Friday- fenomenet fortsätter att växa även utanför Amerika, och idag är årets bästa dag för att göra riktiga fynd. Det gäller även på kvalitetsskosidan, här listas ett antal riktigt trevliga reor.

 

Bäckmans Skoservice

Skomakeriet Bäckmans har 20% rabatt på alla sina modeller av Loake, både i sin butik i Stockholm och online. Det hör inte till vanligheterna att man hittar ett så brett utbud av Loake på rea, så bra fyndläge.

 

A Fine Pair of Shoes

Brittiska A Fine Pair of Shoes är en av de nätbutiker som ofta kör reor och erbjudanden, och nu under Black Friday slår man på stort, med 25% rabatt på allt på hela sajten. Märken som Berwick, Carlos Santos, Tricker’s med flera.

 

Skoaktiebolaget

Svenska Skoaktiebolagets Black Friday rea har vuxit för varje år, känns det som i alla fall, och i år finns många modeller från alla företagets märken med på rean: Löf & Tun, Enzo Bonafé, John Lobb Paris och Saint Crispin’s. 15-50% rabatt är det som gäller.

 

Skolyx

Skolyx har vi (min arbetsgivare, om någon missat) väldigt sällan rea, men då vi tagit in nya Artista-linjen och utökat Skolyx-utbudet ordentligt behöver vi rensa utbudet och göra plats. Därför har vi 30-40% rabatt på framför allt Yanko och en del TLB standardlinjen, både utgående modeller och enstaka samples, många fina kap man kan göra. Med vanliga TLB till ordinarie pris och Artista får man dessutom gratis TLB bälte.

 

J. FitzPatrick Footwear

Mellanprismärket J. FitzPatrick har rea på nästan hela utbudet, och rätt ordentliga rabatter också i många fall, ligger mellan 20-50%. Här är också rätt många storlekar kvar i många fall, så de flesta har chans hitta något på sajten.

 

Carmina

Populära spanska Carmina har en outlet-sektion på sin sajt, där man nu har 20% extra rabatt (läggs på i kassan), vilket gör att man kan få ett par riktigt billigt. Du får också gratis bälte med vanlig ordrar under Black Friday-helgen (översta bilden är från Carmina).

 

Barbanera

Italienska Barbanera gör skor med en klart egen karaktär, och har under helgen rea på i princip hela utbudet, med mellan 30-50% rabatt. Har man haft koll på någon modell från dem är det bara slå till innan storlekarna tar slut.

 

Caulaincourt

Franska Caulaincourt har mellan 30-50% rabatt på ett antal modeller, många med handmålad patina. Kanske inte skor för alla, men klart läckert om du gillar stilen, och nu också då till ett utmärkt pris.

 

Som alltid, det här är bara ett litet urval, tipsa gärna om fler fina reor i kommentarsfältet nedan.