En av de bespokeskomakare som gör intressantast saker idag är Atelier du Tranchet/Tranchet Vif, som drivs av Christophe Corthay och Christophe Algans, vilket inte minst ovanstående är ett bevis på. En klack byggd av mycket tunna lager infärgat läder, som skapar en läcker regnbågsfärgad klack. Också kort om en intervju med undertecknad i Scandinavian Man.

 

Att åstadkomma den här klacken ovan, med både så pass tunna lager (kolla exempelvis in det supertunna gröna lagret mellan de två röda) och med raka och distinkta lager, är inte enkelt. Att det dessutom ser riktigt fräckt ut är en klar bonus.

 


 

I veckan var jag intervjuad av multiplattformen Scandinavian Man, här kan du läsa den på deras sajt. Jag pratar bland annat om varför marknaderna för klassiska skor är speciella i Sverige och Norge, om fem skandinaviska skomärken som är extra intressanta, och om vad jag har på gång framöver.