Vi är väldigt glada över att än en gång kunna bjuda in till världens största öppna event för klassiska skor, London Super Trunk Show, organiserad av Shoegazing och The Shoe Snob. Mitt i London lördag 7 april samlar vi fler än 10 märken från hela världen, intressanta partners, det blir final av VM i skoputsning, och första VM i skotillverkning har prisceremoni och alla tävlingsbidragen visas upp. Nedan all info om eventet.

 

Plats: The Music Room, 26 South Molton Lane, Mayfair, London

Datum: Lördag 7 april 2018

Hela schemat för dagen:

10.00-11:00 Trunk show VIP-öppning (150 förhandsanmälda besökare, registrera genom mail till supertrunkvip@gmail.com. Informeras här när fullt.)

11:00-20:00 Trunk show öppen för allmänheten, GRATIS OCH INGEN ANMÄLAN KRÄVS. Utställningar med Barbanera, Clematis Ginza, Jsep (Kiten, Kanpekina, Matsumoto, Miyagi Kogyo), Justin FitzPatrick, Mario Bemer, Myrqvist, Norman Vilalta, Paolo Scafora, The Sabot (Andrés Sendra, Antonio Meccariello, Joe Works, Yohei Fukuda) och TLB/Skolyx. Ställer ut gör också eventets huvudpartner Saphir (skovård), eventets partners, accessoarexperten Exquisite Trimmings och strumpbutiken Mes Chaussettes Rouges, plus VM i skotillverkningspartnern Master Shoemakers (bok). Visas upp gör alla tävlingsbidrag till VM i skotillverkning.

15.00-15.30 Final av VM i skoputsning i samarbete med Saphir, 1:a pris skor från Loake (kvalificering för tävlingen öppnar kommande vecka)

17:30-17:50 Prisceremoni för VM i skotillverkning, i samarbete med Kirby Allison’s Hanger Project och Master Shoemakers. De tre podiumplaceringarna presenteras. I prispotten finns  cirka 70 000 kronor (£6,000/€6,700/$8,000), plus möjligheten att ställa ut hos Isetan Men’s, Tokyo, och på andra platser runtom i världen.

19.00 Eventet stänger.

 

Facebook event-sida där du får senaste uppdateringarna hittar du här. Vi uppskattar all hjälp med att sprida info om eventet. Den hashtag som används för eventet i sociala medier är #supertrunk.

 

Från förra årets event, när kring 800 besökare kom.

Från förra årets event, när kring 800 besökare kom.

London Super Trunk Show kommer att äga rum på samma plats som förra året, en lokal på 1 150 kvadratmeter i hjärtat av Mayfair som heter The Music Room. Adressen är 26 South Molton Lane, nära Bond Streets tunnelbanestation och Oxford Street. Här i ett stort rum på andra våningen samlar vi återigen några av de mest intressanta skovarumärkena runt om i världen idag, som alla inte säljs i Storbritannien. Några var med på förra årets event och återvänder, några är nya. Som alltid strävar vi efter att få en bra blandning av typer av skor, prisklasser, ursprung och så vidare. Vi som arrangerar det hela är Jesper Ingevaldsson från Shoegazing och Justin FitzPatrick från bloggen The Shoe Snob blog. Förra årets event var en stor succé med 800 besökare från hela världen som kom för att se, prova, köpa och beställa skor (skor köptes för nästan 550 000 kronor), träffa skointresserade, se intressanta programpunkter vid scenen och ha det trevligt i allmänhet. Super trunken blev verkligen en bra mötesplats för människor från olika delar av branschen och för intresserade kunder. Det är öppet för alla mellan 11.00-19.00, men vi har också en VIP-öppning för 150 förregistrerade redan klockan 10.00 (maila supertrunkvip@gmail.com för att reservera en plats för dig och dina vänner. Om det är fullt informerar vi här).

Genomgång av läderprover. Bild: Milad Abedi

The Music Room ligger mitt i Mayfair, ett stenkast från Oxford Street och tunnelbanestationen Bond Street.

Här är en kort sammanfattning av alla utställare (mer information om dem i det här inlägget på engelska versionen av Shoegazing). Barbanera är ett karismatiskt märke baserat i Toscana, Italien, med djärvt utformade Goodyear-randsydda skor som kostar runt 4 900 kronor (£430/€500). Clematis Ginza är Keitaro Takanos märke, japanskt utbildad bespokeskomakare som fantastiskt fina bespoke- och MTM-skor, plus har sitt eget RTW-sortiment. Värden Justin ”The Shoe Snob” FitzPatrick ställer ut med sitt eget varumärke J. FitzPatrick Footwear, en blandning mellan lite mer vågade och klassiska modeller prissatta runt 3 700 SEK (£330/€380). Florensbaserade Mario Bemer går från klarhet till klarhet med sitt fina RTW/MTO-utbud och bespoke-skor. Myrqvist är Svenska nätbutiken Herrstils eget varumärke, med ett klassiskt sortiment av Goodyear welted skor för 2 000 kronor (£180/€200).

Boots från Barbanera.

Clematis Ginza-chukka.

Loafers från J. FitzPatrick.

Tvåtons balmoral oxford av Mario Bemer.

Adelaide från svenska instegsmärket Myrqvist.

Barcelona-baserade Norman Vilalta startade som bespokeskomakare men erbjuder nu också ett progressivt sortiment av RTW-skor som kostar runt 8 000 kronor (£700/€820), plus nytt topp RTW-sortiment som är gjord till bespoke-standard). Paolo Scafora från Neapel, Italien, gör handrandsydda premium-RTW med mycket karaktär och utmärkt patinering, priset är ca  (£880/€1000). Den svenskt baserade webbshopen The Sabot har ett imponerande utbud av skor i sitt stall, en del från deras prisvärda Antonio Meccariello-tillverkade Private Label-märke, de har Meccariello’s Dux-skor, Yohei Fukuda, Andrés Sendra och Joe Works. Vi har Skolyx som kommer att introducera ett helt nytt varumärke, TLB, för världen på London-super trunken, en klart intressant sådan. Sist men inte minst är vi glada att ha Jsep, Japanese Shoes Export Platform, som en del av evenemanget, vilket ger de fyra fantastiska japanska märkena MatsumotoMiyagi Kogyo, Kanpekina och Kiten till eventet.

Norman Vilalta-derbys.

Vacker brun derby från Paolo Scafora.

The Sabot har ett brett utbud av skor gjorda av Meccariello.

Matsumoto är ett av märkena som Jsep, Japanese Shoes Export Platform, tar till eventet.

Ö

Mallorca-baserade TLB kommer presenteras för världen vid super trunken.

Alla märken kommer att ha med ett stort antal skor och visa upp och låta provas, alla tar emot beställningar, plus att många av dem kommer att sälja skor direkt vid evenemanget. För dem som erbjuder bespoke kan du boka en tid i förväg, eller bestämma dig och mätas och lägga beställning på plats.

De som gör eventet möjligt är våra partners. Huvudpartner till evenemanget är det berömda skovårdsmärket Saphir, vars premiumsortiment Medaille d’Or av många ses som världens bästa skovårdsprodukter. Partners är nätbutiken Exquisite Trimmings som säljer ett imponerande utbud av premiumaccessoarer, och den välrenommerade strumpbutiken Mes Chaussettes Rouges, med ett strumpor från några av världens främsta tillverkare. De kommer båda också att ha med sig en hel del av sina produkter att sälja.

Burkar med skokräm från topplinjen Saphir Medaille d’Or. Bild: Björkmans Skomakeri

Mes Chaussettes Rouge är en av världens främsta strumpbutiker.

Bortsett från utställningarna har vi också en liten scendel där det som vanligt sker riktigt intressanta saker. På eftermiddagen kl 15.00 hålls finalen VM i skoputsning i samarbete med Saphir, där vinnaren får ett par skor från Loake. Tre finalister som har tagit sig hit genom kvalificering som drar igång kommande vecka (mer info i inlägget på engelska Shoegazing, och i kommande blogginlägg där) får en Loake 1880 Aldwych i mahogany, en burk Saphir Medaille d’Or Pate de Lux och en burk Mirror gloss, vatten, borste och putsduk och har 20 minuter på sig att putska skon så vacker som möjligt.

Sedan så, som vi skrev om i den här artikeln, arrangerar vi det första VM:et i skotillverkning, i samarbete med nätbutiken Kirby Allison’s Hanger Project och bokprojektet Master Shoemakers. I prispotten finns över 66 000 kronor (£6 000) och en chans att ens skor visas för skoälskare runt hela världen. De 43 svarta cap toe oxford-tävlingsskorna kommer visas upp på plats, och klockan 17.30 vid scendelen kommer vi att presentera de tre podiumplaceringarna, inklusive då första världsmästaren.

Förra årets final av VM i skoputsning. Bild: Milad Abedi

Evenemanget är öppet för alla och är helt gratis. Vi har en VIP-öppning på morgonen mellan 10.00-11.00 med 150 förregistrerade besökare (anmäl dig och dina vänner på supertrunkvip@gmail.com, det kommer att stå här om det är fullt). Målet är att få lite spridning av besökare, så det är inte helt packat vid 11 när det öppnas för alla.

Several hundreds of shoes will be on display during the event, an excellent chance to get to know brands not easily accessible in England, or in many cases Europe.

Följ eventets Facebook-sida här där du får alla de senaste uppdateringarna, låt oss veta att du planerar att komma och sprid gärna vidare. Vi hoppas att dagen blir lika framgångsrik som förra året och att alla som kommer får en bra dag. Eftersom det är sällan man har möjlighet att se, prova, köpa och beställa skor från så många varumärken samtidigt, och särskilt eftersom många av dem är ganska otillgängliga annars, hoppas vi att inte det blir en hel del som reser till London denna dag  från andra håll i världen för detta tillfälle. Ta chansen att ha en weekend här toppad med London Super Trunk Show.

Hoppas att träffa flera av er i London lördag 7 april!

 

För mer info om eventet, läs inlägget på engelska versionen av ShoegazingFacebook event-sida där du får senaste uppdateringarna hittar du här. Och som sagt, vi uppskattar all hjälp med att sprida info om eventet. Hashtagen som används i sociala medier är #supertrunk.