Som varit känt ett tag så har Skoaktiebolaget bestämt sig för att sluta med Edward Green, och nu säljer man ut alla modellerna man har kvar från märket. Det är i de flesta fallen 15% rabatt, i något fall ännu mer, så för den som varit sugen på ett par från den brittiska premiumtillverkaren kan det vara ett bra läge nu. Tips också om slutrean med 50% rabatt hos både J. FitzPatrick Footwear och A Fine Pair of Shoes.

 

Anledningarna till att Skoaktiebolaget slutar sälja det anrika brittiska märket, som för bara något år sedan var en riktig storsäljare för butiken, är flera. Det handlar dels om att butiken upplevt mer och mer problem med försenade leveranser, felaktigheter på exemplar som kommit, bristande kommunikation med mera. Det har enligt uppgifter från annat håll varit relativt turbulent på Edward Green en tid, där inte mindre än fem personer på nyckelpositioner i företaget har slutat, vilket säkert kan spela in i det Sko-AB och även en del andra återförsäljare upplevt. Samtidigt ska det sägas att det finns butiker som inte har märkt av några problem. Och att Skoaktiebolaget minskat sin försäljning på EG har säkerligen också att göra med att märket sedan i somras satt fasta priser för den amerikanska marknaden som även europeiska butiker måste rätta sig efter, så det fördelaktiga avdraget av svenska momsen för amerikanska kunder har försvunnit, plus kanske också att grupp-MTO-möjligheterna som Sko-AB gjort en del hos EG har begränsats. Hur som helst så kände butiken nu att de inte kunde fortsätta samarbetet, och nu säljer man alltså ut de sista varorna till rabatterade priser.

 

Dandy Shoe Care-målade wingtip adelaiden Plymouth i grain-läder är en godbit som man nu får för 8 375 kronor.

Dandy Shoe Care-målade wingtip adelaiden Plymouth i grain-läder är en godbit som man nu får för 8 375 kronor.

 

Istället för det vanligaste ordinarie priset på 9 900 SEK ligger nu de flesta lågskorna på 8 375 kr, en rabatt med drygt 15%. I de fallen är det också ofta en hel del storlekar kvar. Sedan har de några som är nedsatta ännu mer, som derbyn Cardiff i ljusbrunt, men då finns bara någon enstaka storlek kvar. Då Edward Green relativt sällan återfinns på rea, kan det vara läge slå till om man haft ögonen på något därifrån.
Redan nu till våren kommer man dock att lansera en ny tillverkare i butiken. På deras Instagram kan man hitta flera teaser-bilder på skor från nykomlingen.

 

Derbyn Cardiff är nedsatt ända till 6 875 kr. Bilder: Skoaktiebolaget

Derbyn Cardiff är nedsatt ända till 6 875 kr. Bilder: Skoaktiebolaget

 

 


 

 

Att det blir fler och fler märken och fler och fler återförsäljare på kvalitetsskosidan är något som är positivt på flera sätt. Exempelvis märks det i att det blir allt vanligare med reor även på den här typen av skor, och i vissa fall även riktigt ordentliga sådana. Två exempel är att amerikansk/brittisk/spanska och Sverige-bekanta J. FitzPatrick Footwear och brittiska nätbutiken A Fine Pair of Shoes, som främst har mycket Alfred Sargent, båda precis inlett fina slutreor med upp till halva priset på många skor.

 

En av ett 30-tal ofta kraftigt rabatterade modeller hos Justin FitzPatricks egna märke. Bild: J. FitzPatrick

En av ett 30-tal ofta kraftigt rabatterade modeller hos Justin FitzPatricks egna märke. Bild: J. FitzPatrick