Häromdagen nästan dubblerades utbudet av skor från Edward Green på svensk mark, när nätbutiken Care of Carl lanserade sin första radda modeller från det anrika brittiska företaget. Utöver det en påminnelse om morgondagens skoevent hos Oscar Jacobson i Göteborg.

 

Care of Carl har satsat friskt på kvalitetsskor det senaste, och har sedan innan i sitt ”stall” Loake, RM Williams, Allen Edmonds, Cheaney, Crockett & Jones och några Goodyear-randsydda modeller från Polo Ralph Lauren. Allt med fri frakt och fria returer. Igår lanserade man så nio modeller från brittiska premiumtillverkaren Edward Green. Ett märke som sedan tidigare bara funnits hos Skoaktiebolaget i Stockholm och Linnégatan 2 i Göteborg.

 

Modellen Chelsea i svart med R1-gummisula.

Modellen Chelsea i svart med R1-gummisula.

 

Vad som är kul är att Care of Carl valt lite egna varianter av många av modellerna. Exempelvis finns klassiska plain cap toe oxforden Chelsea i svart och mörkbruna Dark Oak på sin ”vanliga” läst 82, men istället för lädersulan har CoC den på tunna gummisulan R1. Även chelsean Newmarket i mellanbruna mockanyansen Mink suede har de på den lästen och med den sulan.
Självklart har de också tagit in Edward Greens mest populära modeller, split toe derbyn Dover här i chestnut med Dainite-sula, och kängan Galway som de har i mörkbrun hatch grain. Priserna börjar på 10 700 kronor.

 

Fin chelsea i mellanbruna mockanyansen Mink suede.

Fin chelsea i mellanbruna mockanyansen Mink suede.

Austerity brogue derbyn Robertsbridge i burgundy finns också i uppställningen. Bilder: Care of Carl

Austerity brogue derbyn Robertsbridge i burgundy finns också i uppställningen. Bilder: Care of Carl

 

 

 

Imorgon torsdag är det ett skoevent hos Oscar Jacobson på Kungsportsavenyn 22 i Göteborg, efter kl 19. Jag kommer vara där och prata om vilka fördelar traditionellt konstruerade skor har när det gäller kvalitet-, miljö- och samhällsaspekter, samt prata skor i allmänhet med besökarna. Oscar Jacobsons finare skor görs ju av Italigente som jag jobbar extra för. Det bjuds på dryck och tilltugg, plus att det är 20% rabatt på alla skor. RSVP till avenyn22@oscarjacobson.com.

 

Oscar Jacobsons skor i Aveny-butiken.

Oscar Jacobsons skor i Aveny-butiken.