Larssons Skomakeri på Södra Vägen anses av många vara ett av Göteborgs främsta skomakerier, och de senaste åren har utbudet av skor hela tiden vuxit i dess butiksdel. Nu har Bassam Antar som driver stället tagit in en egen Private Label-kollektion av Goodyear-randsydda skor tillverkade i Spanien.

 

Åtta modeller består första kollektionen av.

Elva modeller består första kollektionen av (en dubblett på bilden ovan).

 

Den första kollektionen han tagit in nu består till största delen av klassiska modeller på en läst med en traditionell rund tå, men några som sticker ut lite som en derby i blå mocka och en single monk, båda split toes. Skorna är gjorda av franskt full grain-kalvläder, är som sagt Goodyear-randsydda och har en svagt välvd midja. Priset ligger på 2600 SEK, och första intrycket är att det är klart godkänd kvalitet för den prislappen. Jag provade den runda lästen som de flesta modellerna satt på, och den var relativt normal i storleken, kanske aningens aningens mindre än någon sorts ”True to Size”, enda stället UK10,5 satt lite tajt på mig var vid nedre delen av insteget, men annars satt den fint och exempelvis hälpartiet hade en fin form som höll fast foten bra.

 

Single monk med split toe.

Single monk med split toe och 360° avlappssöm för lite robustare intryck.

Den alla modellerna utom en är gjord på.

Den alla modellerna utom en är gjord på.

Sulan.

Sulan.

 

Skorna görs av en tillverkare som heter The Goodyear Welted Shoes Co. som är baserat i spanska skodistriktet Almansa. De gör i princip enbart Private Label-skor åt olika märken och butiker runt om i världen.
Larssons Skor kommer redan under första halvan av nästa år att öka utbudet, då med modeller med lite högre specifikation där ovanlädret kommer vara lite finare och det kommer vara en stängd kanal under sulan. Priserna på de väntas landa på strax under 3000 kronor. Tyvärr har Larssons ingen webbshop, så man behöver besöka butiken i Göteborg för att kunna prova och köpa dessa skor.

 

Semi brogue i tan.

Semi brogue i tan.

Syskonet i svart när jag provade den.

Syskonet i svart när jag provade den.

Uppradat.

Uppradat.