Den här typen av nyheter kändes rätt speciella när jag började skriva den här bloggen för knappt ett och ett halv år sedan, men numera är det nästan vardag. En mycket guldkantad sådan, ska dock sägas. Nu är det alltså dags för ytterligare två trunk shows på svensk mark, Edward Green den 7-8 mars och Carmina 21-22 mars, båda hos Skoaktiebolaget i Stockholm.

Edward Green var ju här så sent som i höstas för samma sorts evenemang, och man trodde kanske att det skulle dröja till hösten innan de kom tillbaka. Nu blir det alltså redan om ett par veckor, trevligt nog. Edward Green har ökat i popularitet hos Skoaktiebolaget så det finns säkerligen tillräckligt intresse för detta. Den här gången är det dock inte företagets karismatiska direktör Hilary Freeman som kommer, utan Christopher Gumbs som till vardags driver Edward Greens flagship store på Jermyn Street i London. En drös modeller kommer han att ha med sig och visa upp, och för den som är sugen på MTO är de ett utmärkt tillfälle att ta chansen och få inspiration och prova storlekar.
För den som bor närmre Oslo kommer Edward Green också ha en trunk show hos skomakare Dagestad. Där behöver man inte heller oroa sig för den höga norska kronan, då Dagestad begåvat nog prissätter exempelvis Edward Green i pund med samma pris som i England.

 

Sådana här godbitar kan man lägga vantarna på, eller åtminstone spana in, när Edward Green visar upp sig fredag-lördag 7-8 mars. Bild: AxelSTD

Sådana här godbitar kan man lägga vantarna på, eller åtminstone spana in, när Edward Green visar upp sig fredag-lördag 7-8 mars. Bild: AxelSTD

 

Spanska mellanpristillverkaren Carmina har trots sin stora popularitet i Sverige fortfarande inte haft någon trunk show här innan, men nu är det så äntligen dags. Det är Betty Alblaladejo, företagets Sales manager och dotter till Carminagrundaren José Albaladejo, och hennes bror Tony Albaladejo som är Managing director som kommer hit. Naturligtvis med mängder med skor i bagaget, och har man varit intresserad av en MTO på någon av de läster som Skoaktiebolaget inte har modeller i får man nu möjlighet att prova även hur de passar.

 

Betty Albaladejo som är ett av syskonen som kommer till Skoaktiebolaget fredag-lördag 21 22 mars. Bild: Claymoors List

Betty Albaladejo som är ett av syskonen som kommer till Skoaktiebolaget fredag-lördag 21 22 mars. Bild: Claymoors List Den översta bilden är på en Carmina MTO kallad ”Frankenstitch” Jumper, i burgundy cordovan. En helt fantastisk sko. Bild: Skoaktiebolaget