Som jag skrev om i slutet av förra året så kommer ju Göteborgsbutiken Spiga 3 ta in Riccardo Freccia Bestetti. Nu är det också klart att man kommer att kickstarta satsningen med en trunk show. Lördagen den 1 mars, alltså redan om några veckor, så kommer Riccardo Bestetti, en av världens mest ansedda och mytomspunna bespoke-skomakare, till Göteborg för att visa upp sina skor.

Där kommer man framför allt att ges möjligheten att se olika modeller och läster och kunna prova storlekar för att göra MTO-beställningar. Är man intresserad av semi-bespoke-skor från Novecento-linjen, där befintliga läster modifieras efter kundens fötter och där man kan designa skon väldigt fritt efter egna önskemål, ges ju nu dessutom en ypperlig möjlighet att få fötterna mätta av Riccardo själv. Vill man gå all in och beställa full bespoke finns även den möjligheten (börjar från ca 25 000 kronor).

 

Galet vackra chukka boots, från Novecento-linjen.

Galet vackra chukka boots, från Novecento-linjen.

 

Priserna som Spiga 3 kommer att ha är i samma nivå som om man köper direkt från Bestetti, just nu till och med lägre i något fall med rådande växelkurs. Blake-sydda (blake-sömmen är sydd med maskin, resten handarbete) RTW kostar cirka 4 995 SEK, blake-MTO 7 995 kronor. Det han kallar Goodyear-RTW (är dock handrandsydda, och helt gjorda för hand) kostar också 7 995 kr, Goodyear-MTO cirka 10 500 kronor. Och så då semi-bespoke-serien Novecento som kostar kring 13 200 kronor, som är gjorda till samma standard som hans bespoke-skor med ännu finare läder och med mer avancerade konstruktionsdetaljer. Spiga 3 kommer själva ta in tre modeller inledningsvis, där en är helt spikad: adelaiden Maverick i mörkbrunt på lästen Classic round som Goodyear-RTW.

 

Riccardo Bestetti i sin verkstad.

Riccardo Bestetti i sin verkstad.

 

Dessutom så är alla Shoegazings läsare inbjudna till ett VIP-event som Spiga 3 håller på kvällen efter stängning. Där kan man prata med Riccardo Bestetti i lite mer lugn och ro, diskutera med andra skointresserade, och det serveras lite tilltugg och dryck. Vill du vara med på kvällen mailar du till adam@spiga3.se och skriver att du är Shoegazing-läsare, så skriver han upp dig på gästlistan. Även om det är ganska nära inpå, och att dessutom ni som bor i Stockholm och vissa andra delar av landet har sportlov, så kan det absolut vara värt att ta chansen att ta sig till Göteborg Spiga 3 första helgen i mars för den här tillställningen.

Läs mer om Riccardo Freccia Bestetti och se exempelvis möjliga MTO-modeller i köpguiden.

 

En jämförelse mellan sulorna och midjan på en blake-MTO...

En jämförelse mellan sulorna och midjan på en blake-MTO…

...och här på handrandsydda semi-bespoke-linjen Novecento.

…och här på handrandsydda semi-bespoke-linjen Novecento. Bilder: Bestettis tumblr