Webbtipset - Arno Shoes blogg

Det finns många bloggar om skotillverkning och många som beskriver hur blivande bespokeskomakare lär sig hantverket. En av de bästa enligt min mening är Arno Shoes blogg, som både delar med sig av samlad kunskap om att göra skor för hand, skriver om att starta ett skomärke, och ger sig på andra ämnen.

 

Arno Shoes är ett nytt märke som drivs av Mikhail Bliskavka och Christine O’Leary, båda från USA, men som lärde känna varandra hos Stefano Bemer i Florens, Italien, där Mikhail gick på deras bespokeskomakarskola och Christine arbetade som stöd i verkstaden. Mikhail skrev en blogg om sin resa när han lärde sig att tillverka skor och delade med sig av sina kunskaper, och så småningom började han även berätta om utvecklingen av varumärket Arno, som har RTW-skor som tillverkas i Mexiko, samt specialbeställningar som görs av duon, och bloggen flyttade in på märkets hemsida.

Skomakeri.

Skotillverkning.

Tyvärr har den inte uppdaterats så mycket på sistone, vilket ofta är fallet med många av dessa bra skobloggar där ute, men jag hoppas verkligen att han kommer att fortsätta att göra artiklar. Om du inte har sett det tidigare finns det dock ett antal som beskriver olika steg i skotillverkning på ett tydligt och lättillgängligt sätt, besök på garverier och fabriker etc, så det är värt att lägga lite tid på att läsa.

Från ett besök på garveriet Maryam.

Från ett besök på garveriet Maryam.

En av Arno Shoes RTW-stövlar. Alla bilder: Arno Skor

En av Arno Shoes RTW-stövlar. Alla bilder: Arno Skor