Köptips - Septième Largeur-kollektion med grova sulor

En av de största trenderna (ja, vi har dem här också) inom kvalitetsskor är användningen av robusta gummisulor med kraftiga mönster, som Commando eller liknande. Det franska märket Septième Largeur har lanserat flera nya skor och kängor i denna stil i vinter.

 

Septième Largeur har funnits länge vid det här laget. Ett franskt märke i övre budgetklassen/ nedre mellanprisklassen med spansktillverkade Goodyear-randsydda skor, som alltid har varit bra på att vara tidigt ute med vad som är mest populärt inom den klassiska skosfären. För tio år sedan hade de till exempel en mängd olika dubbla munkskor, och de var ett av de första RTW-märkena som erbjöd en patineringstjänst för skor. På senare tid har vi sett att dessa modeller med tjock gummisula, ofta med kraftigt mönster, har blivit populära, och SL var naturligtvis snabba på bollen.

Vibram Commando gummisula.

Vibram Commando-gummisula.

För den här vintern har de ett brett utbud av modeller med grova gummisulor. Några dubbla Dainite studded sulor, men också ett gäng Vibram Commando-sulor. Derbies, loafers, olika kängor – mycket grainläder, F. Stead waxy commander (ja, jag vet, commander-läder med commando-sulor, det är okej att fnissa), mocka etc. Om du gillar den här typen av grövre make-ups, ta en titt på kollektionen. Priserna börjar på cirka 3 300 kr.

Känga i Waxy Commander med dubbel gummisula och stormkanter.

Känga i Waxy Commander med dubbel gummisula och stormrand.

Förklädesderby i pebble grain med chunky sula. Alla bilder: Septieme bredd

Apron-derby i pebble grain med chunky sula. Alla bilder: Septième Largeur