Bilden - Spade-sula

Under årens lopp har olika trender kommit och gått, även inom världen av klassiska skor. Ofta är det mer speciella saker som ses som coola och vackra under en tid, men sedan kommer reaktionen och den motsatta åsikten blir allenarådande. Spade-sulor är ett bra exempel på detta. Även kort om en ny onlinekalender som samlar sko- och skräddar-trunk shows runt om i världen.

 

De riktiga extrema spade-sulorna sågs först i slutet av 1800-talet på spetsiga ankelstövlar, men var snart borta fram till 1930-talet då de var det hetaste att bära, främst bland Chicanos, Filippino-Americans och African Americans under ett par årtionden. Sedan försvann de igen, mer eller mindre tills nyligen då både vintage-sko-samlare visar upp gamla par och några få nya märken gör dem. De här kommer från Royal Beak (tidigare Ace of Spades).

 


 

Före pandemin hade Permanent Style en bra onlinekalender för trunk shows, men detta återkom inte efter covid. Istället har vi en ny webbplats som tar över platsen: Bespoke Trunk Shows. Här kan alla skräddare, bespokeskomakare och närliggande företag kostnadsfritt lista sina trunk shows runt om i världen. Och för oss som är intresserade av dessa har vi nu en plats där vi lättare kan hålla reda på när märken reser till där vi bor. Det är fortfarande relativt nytt men har redan ett gäng listat, ju mer välkänt det blir desto fler kommer att finnas med.

Skräddarsydda trunkshower