Köptips - Sommarreor 2023

Reasäsongen är igång och varje dag kommer mail etc från märken och butiker om reor som börjar. Här har jag samlat några intressanta där du kan botanisera runt för att hitta en bra deal.

 

Lester

Lester

Det här är en av de större reorna jag har sett från den välkända svenska återförsäljaren Lester. Du har ett gäng modeller från Berwick, Paraboot, Astorflex, Fiddler, Loake och andra, nedsatta med 30-50%.

 

Bexley

Bexley

Bexley är en gigant när det gäller billigare dressade skor i Frankrike. De flesta är durksydda, men de har också några modeller som är Goodyear-randsydda. De anger alltid mycket tydligt konstruktionen, var de är tillverkade och så vidare, vilket är bra. Under rean kan du köpa deras skor för dryga tusenlappen, dvs. nästan 40% rabatt på ordinarie pris.

 

Barker

Barker

Det brittiska Northampton-varumärket Barker har ofta bra försäljning, ingen skillnad den här säsongen. Inte mindre än 300 modeller är för närvarande rabatterade, så det finns goda chanser för de flesta att hitta en modell som man har letat efter till ett extra bra pris. Upp till halva priset rabatt.

 

Loding

Loding

Ett annat franskt märke, Loding, vars skor huvudsakligen tillverkas i Portugal. De har främst durksydda skor, några Goodyear, där rean har rabatter från deras RRP drygt 2 000 kr ner till cirka 1 500 kr i allmänhet.

 

Care av Carl

Vård av Carl

Care of Carl är den svenska motsvarigheten till Mr Porter, en onlinebutik för herrstil med ett stort urval av kläder, skor och accessoarer. På senare år har de börjat med mer traditionell reor, och här kan du verkligen hitta några godbitar. Till exempel skor från John Lobb, Edward Green, Crockett & Jones, Church’s, Heschung, Loake, Santoni, Sanders och andra finns tillgängliga till 30-40% rabatt.

 

Crockett & Jones

Crockett & Jones

Med Crockett & Jones egen nätbutik fick vi också deras ordinarie säsongsreor tillgängliga över hela världen. Upp till 35% rabatt på ett ganska stort urval av modeller, där många också har många storlekar kvar.

 

Septieme Largeur

Septieme Largeur

Septieme Largeur är en väletablerad aktör inom mellanpris-segmentet av randsydda herrskor. De är kända för att erbjuda prisvärda skor redan till ordinarie pris, och nu på rea får du verkligen mycket för pengarna. Både boots, dressade skor, patinerade skor och mycket mer finns till rabatterat pris, 30-40% rabatt i de flesta fall.

 

Caulaincourt

Caulaincourt

Om du gillar fransk flair kommer du att gilla Caulaincourt. Inte den största reasektionen, men kan säkert ändå vara av intresse om du hittar något coolt som du gillar. Observera att det i många fall finns flera färger tillgängliga av varje modell. Rabatterna varierar mellan 20-50%. De har också 20% rabatt på alla svarta patina-skor.

 

Som alltid är det bara ett litet urval av aktuella reor, tipsa gärna om andra i kommentarsfältet nedan.