Acme Shoemaker shell cordovan derby

Vi är mycket glada att kunna presentera två nya utställare till London Super Trunk Show den 7 maj: Acme Shoemaker, den mycket uppskattade kinesiska tillverkaren av helt handgjorda RTW-, MTO- och bespoke-skor, och det tyska märket Modum som vill föra in prisvärda bespokeskor in i den digitala eran med hjälp av 3D-scanning.

 

Två från den ursprungliga uppställningen var tyvärr tvungna att dra sig ur när datumet den 7 maj bekräftades, nämligen utställaren Altan och partnern J. Hopenstand. Lyckligtvis har vi utmärkta ersättare. Du kan läsa allt om London Super Trunk Show i det här tidigare inlägget, men för att göra det kortfattat så äger den rum lördagen den 7 maj 2022, i centrala London på Showcase.co på 12 Regent Street. Här samlas varumärken från hela världen, intressanta partners, och VM i skotillverkning kommer att ha sin prisceremoni och tävlingsskor visas upp, och världsmästarna i skoputsning och skopatina kommer att ha sina finaler. Finalisterna har valts ut och kommer att tillkännages om ett par dagar. Här ligger fokus på de nya utställarna:

 

Acme Shoemaker

Beautiful butterfly loafers.

Vackra butterfly loafers.

Acme Shoemaker lanserades förra året (läs mer i den här recensionen eller här om mitt andra par), och de har redan fått ett enormt genomslag med sina mycket läckra skor. Acme är ett ambitiöst projekt, med seriösa investeringar bakom sig och med stöd av grundarna av de berömda skoaffärerna Medallion Shoes. Det är en verkstad med över 15 personer baserad i Peking, med Oliver Tang (tidigare på bland annat Xibao) som verkstadschef.

Clean classics.

Cleana klassiker.

Alla skor tillverkas enligt samma standard (bortsett från ett basutbud av casual stilar som är limmade), oavsett om det är RTW, MTO, MTM eller full bespoke. Här är alla tillverkade på samma toppnivå som deras bespokeskor, så handrandsydda, handsydda sulor, blind welt-midjor, häl- och tåkappor i äkta läder och så vidare – och med en högklassik nivå på making och finish. RTW kostar drygt 12 000 kronor och MTO cirka 14 000 kronor, detta är inklusive lästade skoblock. Naturligtvis är det mycket pengar, men med tanke på vad du får är det fortfarande mycket prisvärt.

Austerity brogues with a deep purple patina.

Austerity brogues med djup lila patina.

 

Modum Shoes

Modum Shoes on display.

Modum Shoes på display.

Det tyska märket Modum är en annorlunda aktör i världen av kvalitetsskor, ett märke som syftar till att överbrygga historiskt traditionellt hantverk med den moderna digitala eran. Detta med hjälp av en mobilapp för 3D-skanning, 3D-printade läster och skor som är Goodyear-randsydda i en fabrik i Portugal. Grundat av två skointresserade ingenjörer, Milad Malfi och Philip Erik Jahn, samt Matthias Vickermann och Martin Stoya från den tyska bespokeskomakaren Vickermann & Stoya. Efter tre års utveckling av mjukvaran tillsammans och ett nära samarbete med fabriken för att de ska kunna hantera de unika lästerna och mönstren på ett effektivt sätt, en hel del tester och provskor, är de nu på väg att lansera i större skala.

Hur en beställning hos Modum startar.

Hur en beställning hos Modum börjar.

När kunderna beställer använder de en app till mobilen för att göra en exakt digital skanning av sina fötter. Vissa personliga uppgifter om passformspreferenser noteras, och sedan väljer man modell och specifikationer som vid beställning av vanlig MTO. Lästerna 3D-printas sedan, mönster produceras automatiskt med deras algoritmer och sedan tillverkas skorna på traditionellt sätt för Goodyear-randsydda skor i mellanprisklassen. Modum bör särskilt intressera personer som har svårt att hitta bra passande RTW-skor, men som inte har råd med traditionell bespoke. Priset börjar på 5 500 kr.

Burgundy plain cap toe.

Burgundy plain cap toe.